Obavijesti

Sport

Komentari 46

Strojovođa je stigao u lokose! Sammir se i službeno vratio...

Strojovođa je stigao u lokose! Sammir se i službeno vratio...
1

Sammir je novi nogometaš Lokomotive, objavio je zagrebački nogometni prvoligaš u utorak, po završetku prijelaznog roka. Brazilac se drugi put vraća u HNL, ali ovaj put ne u Dinamo

Vraćam se, Zagrebe, tebi, pjevuši Ivo Robić u najavnom videu kojim je Lokomotiva službeno predstavila najiščekivaniji transfer ovog ljeta u HNL-u.

Jorge Sammir Cruz Campos, poznatiji kao Sammir (32), stiže na Kajzericu. Bivši hrvatski reprezentativac treći put dolazi u prvu hrvatsku ligu nakon dva mandata u Dinamu.

Sammir je za "modre" zabio 66 golova u 294 nastupa za maksimirski klub. Uz Arijana Ademija, najtrofejniji je igrač Dinama s 14 trofeja.

Nakon uspješne prve epizode u Zagrebu hrvatski Brazilac 2014. preselio je u Getafe, a godinu potom u Kinu, gdje je kratko boravio u Jiangsu Suningu i Hangzhou Greentownu.

Vratio se u Dinamo 2017., odigrao proljetni dio sezone i zabio jedan gol u 12 utakmica pa je, nakon Rijekina osvajanja naslova, opet otišao iz Maksimira. Ponovno je otišao u Kinu, ovaj put u klub Wuhan Zall, a početkom godine vratio se u rodni Brazil i igrao za Sport Recife.

U Lokomotivi se nadaju kako će Sammir biti konkurentan već za sljedeću prvenstvenu utakmicu kod Gorice 14. rujna. Osim njega, bijelo-plavi koji igraju u Kranjčevićevoj u finišu prijelaznog roka doveli su Iranca Sadegha Moharramija (23) iz Dinama na posudbu, a u drugu momčad "modrih" poslali Luku Hujbera (20).