Obavijesti

Sport

Komentari 23

Subašić: Lako je za Jamesa i Falcaa, nedostaje nam Ranieri

Subašić: Lako je za Jamesa i Falcaa, nedostaje nam Ranieri
4

U lanjskom bismo se sastavu prošetali skupinom LP-a, ovako će biti dosta muke, najavio je Danijel Subašić utakmicu Lige prvaka njegovog Monaca i Leverkusena

VIDEO

Prošle sezone Subašićev Monaco bio je pravo otkriće, financijski moćna momčad kupovala je sve što je stigla, te se plasirala u Ligu prvaka. No, u tekućoj sezoni prodali su svoje najveće zvijezde, promijenili trenera te zaredali s porazima - nimalo ohrabrujuće uoči početka Lige prvaka.

- U lanjskom bismo se sastavu prošetali skupinom, ovako će biti dosta muke, sve ovisi o prvom ogledu s Bayerom, koji je pravi predstavnik njemačkog nogometa. Brzi su, agresivni, igraju otvoreno i napadački - kaže golman Monaca Danijel Subašić, kojem će današnja utakmica biti premijerna u najjačem klupskom natjecanju.

- Liga prvaka je top nivo, za ovo cijeli život treniram i spremam se. To je san svakog nogometaša, tu nastupaju top klubovi i top igrači, na tribinama je pravi ugođaj... Sve što se može poželjeti. U našoj skupini nema superatraktivnih imena, protiv Zenita sam već branio u Europskoj ligi, Bayer je jak, a s posebnim ću zadovoljstvom zaigrati protiv Benfice na Luzu, pred njihovim No Name Boysima, koji su prijatelji s Torcidom i stvaraju odličnu atmosferu.

Večeras će zaigrati i protiv suigrača iz reprezentacije Tina Jedvaja.

- Super za njega što se izborio za mjesto u Bayeru, očito mu odgovara njihov napadački stil, često se iz drugog plana ubacuje naprijed.

Monaco nije dobro startao u sezonu, tri poraza, remi i pobjeda, mršav su učinak. Mnogi ga pravdaju odlaskom najvećih zvijezda Falcaa i Jamesa.

- Složio bih se da su za loše rezultate krivi odlasci. No ne bih u prvi plan gurao njih dvojicu, jer oni nisu lani puno igrali. Po meni su veći razlog odlasci standardnih, Abidala, Obbadia, Rivierea, te pogotovo trenera Ranierija, koji je bio iskusan i dobro je poznavao ligu. Novi trener Jardim ima novu viziju, pokušavamo ispuniti njegove želje, no po meni nemamo dovoljno kvalitete za napadački nogomet, kakav od nas traži.

Svojim obrana Subašić je zadovoljan.

- Branim na svom nivou, ponekad nešto spasim, nekad ne. Kad momčad igra loše, onda je i golmanu teško braniti na vrhunskom nivou.

Grozno je igrati u onakvoj atmosferi na Maksimiru

Ove godine postao je i standardna jedinica u reprezentaciji.

- Lijep je osjećaj ići na okupljanje sa saznanjem da ćeš braniti. No to je i velika odgovornost. Smetaju me kritike na račun naše igre nakon pobjede nad Maltom. Ciklus je tek počeo, puno je novih lica i važna je samo pobjeda za dobar start. Uvijek bih birao pobjedu uz lošu igru, nego poraz nakon velike dominacije.

Složio se i kako bi nešto pod hitno trebalo napraviti po pitanju atmosfere na tribinama.

- Grozan je osjećaj igrati u atmosferi kakva je bila na Maksimiru. Žao mi je što ne igramo na našem najboljem stadionu, pred najboljom publikom. Volio bi barem jednu reprezentativnu utakmicu braniti na Poljudu, valjda će mi se i ta želja jednom ispuniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika