Obavijesti

Sport

Komentari 58

Subašić: Trebaju nam navijači; Rakitić: Voljeli bismo biti jedno

Subašić: Trebaju nam navijači; Rakitić: Voljeli bismo biti jedno
1

Nadam se da će biti vremena proslaviti s navijačima. Ovo je sjajan rezultat, rekao je Rakitić. Nedostajao je reprezentativcima poticaj s tribina, nadaju mu se na Euru...

VIDEO

Najslađa minimalna pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije u posljednjih nekoliko godina, barem što se kvalifikacija tiče, ostvarena je sinoć na Malti. Ivan Perišić otškrinuo je "kockastima" vrata Eura u Francuskoj postigavši pobjednički gol za Hrvatsku, a širom su ih otvorili Alessandro Florenzi i Graziano Pellè koji su okrenuli zaostatak Italije protiv Norveške i "kockastima" omogućili izravan plasman na kontinentalnu smotru.

- Nismo bili na nekoj posebnoj razini, ali smo pobijedili, hvala Talijanima što su dobili Norvežane - priznala je hrvatska "jedinica" Danijel Subašić pa nastavila:

- Mislim da smo odlično odradili sveukupni ciklus osim rujna, kada je bio početak sezone. Znali smo da će biti teško i na Malti, danas svatko igra nogomet. Izbornik je rekao da ćemo sigurno ići na EP ako pobijedimo u svojoj utakmici, tako je i ispalo. Svi smo sretni i zadovoljni, napokon da se i nama poklope drugi rezultati.

"Neka ljudi osjete da se bacamo na glavu"

Hrvatska je velik uspjeh morala proslaviti bez ijednog navijača na tribinama zbog nedavnih ekscesa na Poljudu. Svima u reprezentaciji želja je da stvari krenu nabolje i da se u Francuskoj zaori navijanje u kockastim dresovima.

"Ovo je veliki uspjeh, Hrvatska je mala zemlja i moramo se držati zajedno. Pogledajte kakve su velesile ostale kod kuće", rekao je kapetan Darijo Srna

- Nama navijači trebaju, nadam se da će biti vremena proslaviti s njima. Napravili smo sjajan rezultat, ali treba se pripremiti i napraviti ga i u Francuskoj - poručio je Subašić, s kojim se složio i Ivan Rakitić:

- Voljeli bismo podijeliti ovo slavlje sa svojim navijačima, da budemo jedno, jedna velika snaga i moć. Radit ćemo na tome da oni osjete koliko ulažemo u reprezentaciju, da se do kraja bacamo na glavu. I na Malti smo dali sve od sebe.

- Veliko je to slavlje i veliko zadovoljstvo. Napokon se isplatio sav ovaj rad. Želio bih zahvaliti svima koji su uvijek bili uz nas, kao i bivšem izborniku Niki Kovaču. Moramo se dobro pripremiti jer nas čeka jako lijep turnir - dodao je veznjak Barcelone.

"Dio glave bio je u Italiji"

Za odlazak na Euro Hrvatskoj je, osim slavlja na Malti, bilo potrebno i da Italija ne izgubi od Norveške. Utakmica je upravo krenula u tom smjeru kad je Alexander Tettey u 23. minuti šokirao Olimpico. Neugodno je tada sigurno bilo i našima, ali prekomorski susjedi nisu nas iznevjerili.

- Dio glave bio je u Italiji. Dobro da smo zabili gol i držali kontrolu, ali nije nam bilo svejedno kada smo na poluvremenu čuli da Norveška vodi. To se odrazilo na našu igru u drugom dijelu, no kada smo čuli da je Italija izjednačila i povela, glave su se opustile i bilo nam je svima lakše - rekao je stoper Domagoj Vida za službene stranice HNS-a te dodao:

- Najvažnije je da smo pobijedili i da smo u Francuskoj. Nakon svih nedaća, dobrih i loših utakmica, uspjeli smo se kvalificirati. Čestitam suigračima, izborniku, kao i navijačima koji su cijelo vrijeme bili uz nas. Nadam se da je ovo prekretnica i da idemo zajedno na EP napraviti što bolji rezultat

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu