Obavijesti

Sport

Komentari 148

Sucu koji je sramotno pokrao Chelsea upali su u svlačionicu

Sucu koji je sramotno pokrao Chelsea upali su u svlačionicu
8

Di Matteo i Obi Mikel upali su u svlačionicu suca Clattenburga nakon utakmice s Unitedom. Htjeli su ga natjerati da se ispriča zbog navodnih rasističkih komentara

VIDEO

Burna je bila nedjelja u Premiershipu. Liverpool i Chelsea imaju najviše razloga za negodovanje. Dok je Liverpoolu poništen čisti gol u sudačkoj nadoknadi na gostovanju kod Evertona, Chelsea je kod kuće prolazio pravu kalvariju. Manchester United je slavio, a utakmicu ne bi bolje odsudio ni sir Alex Ferguson. 

No kad već on nije mogao suditi, napravio je to Mark Clattenburg. Nakon dugo vremena na engleskim tribinama vidjeli smo scene zbog kojih su se Englezi dugo crvenili. Stolice, upaljači, kovanice.. Sve to letjelo je prema Hernandezu kad je zabio za 3-2. Iz čistog zaleđa. Prije toga Clattenburg je isključio dvojicu igrača Chelseaja, Ivanovića i Torresa.

No burne scene nastavile su se i u tunelu. Obi Mikel i Roberto Di Matteo upali su sucu u svlačionicu i tražili ga da se ispriča. Naime, Mikel je u 76. minuti zaradio žuti karton i tvrdi da ga je sudac rasistički uvrijedio. I nije jedini. Još jedan Chelseajev igrač tvrdi da ga je sudac imao rasistički komentar prema njemu. Klub se i službeno žalio na to, a sudac je ispitan odmah nakon utakmice.

- Žalili smo se delegatu o nepriličnom obliku komunikacije između suca i igrača. Radi se o dva odvojena incidenta prema dvojici naših nogometaša koje je sudac uvrijedio. Delegat će prijavu proslijediti Engleskom nogometnom savezu - rekao je glasnogovornik Chelseaja.

A sve je mirisalo na pravi nogometni spektakl. United je poveo 2-0. Chelsea se čudesno vratio na 2-2. Branislav Ivanović zaradio je opravdani crveni karton zbog rušenja Ashleya Younga. I to je sve dobro što je Clattenburg napravio. Sve ostalo je za istražnu sudačku komisiju.

Potpuno se izgubio 37-godišnji sudac. Fernando Torres bio je u napadu, a na njega je startao Johnny Evans. Torres je pao, a Clattenburg je došao do njega i dao mu drugi žuti karton. Nitko nije mogao vjerovati. Čak je i golman Uniteda došao do Torresa, pokrio lice rukavicama i nešto mu rekao. Kao da ni on nije vjerovao što je sad sudac napravio. Chelseaju je to bilo drugo isključenje i uslijedilo je teških 20 minuta bez dvojice igrača.

Točku na "i" katastrofalne sudačke predstave zaključio je Hernandez koji je zabio za 3-2. Iz zaleđa. Na travnjaku je postao opasno. Zaredali su žestoki naleti frustriranih igrača Chelseaja, a sudac se toliko pogubio da je čisti faul Mikela iz kompenzacije pretvorio u prekršaj Unitedovog igrača u napadu. Žalosno...

Tko je Mark Clattenburg?

Vodoinstalater rođen u engleskom Consettu nedaleko Newcastlea. Sudac prve klase u Fifi i Premiershipu. Englezi za njega kažu da često voli biti u centru pažnje. Na Olimpijskim igrama sudio je finale između Brazila i Meksika. No u samo jednoj utakmici jako si je srozao reputaciju. Nije mu ovo prvi put da je na udaru medija i igrača.

*Tottenham je 2005. godine zabio na Old Traffordu, lopta je prešla liniju, ali suci su rekli "ne". Glavni je bio Clattenburg.

*Na utakmici Evertona i Liverpoola 2007. dao je drugi žuti igraču Evertona nakon što mu je to rekao Steven Gerard. Propustio je suditi i čiesti penal za Everton te nije isključio Dirka Kuyta, iako je to po svim nogometnim pravilima morao.

* Kad je isključio Craiga Bellamyja 2009. godine, prišao je klupi Manchester Cityja i pitao ih kako ga trpe cijeli tjedan.

* Prije dvije godine opet je sudio u korist Uniteda. Dopustio je nevjerojatan gol Nanija. United je igrao protiv Tottenhama. Golman Spursa spustio je loptu misleći da je faul, ali Clattenburg nije ništa dosudio. Nani je samo zabio u praznu mrežu. 

 Zaštitar u bolnici, Chelsea u problemima

Chelsea je pod policijskom istragom. Jedan od zaštitara na stadionu ozlijeđen je i morao je biti prebačen u bolnicu nakon kaosa koji je nastao kod proslave gola Hernandeza. Napadač Uniteda zabio je za 3-2 i prilično blesavo išao provocirati domaće navijače. Prema njemu poletjele su stolice, upaljači, kovanice, plastične boce... U naguravanju je zaštitaru stradalo koljeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 148

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'