Obavijesti

Sport

Komentari 80

Sudac koji je izmislio penal za Partizan '97: Htio sam pomoći

Sudac koji je izmislio penal za Partizan '97: Htio sam pomoći
10

Sudac iz Nice, kojem sam bio idol, hoće se ubiti jer gubimo 2-0 i sudi penal za nas. Dočekao me na poluvremenu i rekao mi: "Nenade, žao mi je. Želio sam ti pomoći", otkriva Partizanov Bjeković

VIDEO

Sjećate li se francuskog suca Gillesa Veissierea koji je sudio smiješan penal Partizanu u onoj povijesnoj 5-0 Dinamovoj pobjedi na Maksimiru 1997. godine?

Legendarni nogometaš Partizana Nenad Bjeković u razgovoru za Nedeljnik otkrio je detalje s te utakmice u kojoj je tadašnja Croatia s pet komada ispratila crno bijele u prvoj utakmici hrvatskog i srpskog kluba nakon Domovinskog rata.

Bilo je to prvo pretkolo Lige prvaka u kojem su "modri" u Beogradu izgubili 1-0 i dočekali Partizan u uzvratu točno dvije godine nakon Oluje u kojoj su hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja od pobunjenih Srba.

- U prvoj utakmici nitko nije ni znao da nam dolazi Dinamo. U Zagrebu nas je dočekao pakao. Ispred svake sobe igrača bila su po dvojica policajaca, a na Maksimiru uvrede s tribina. Strašno, gledao sam igrače, bili su bijeli - priča Nenad Bjeković.

Robert Belošević/PIXSELL

Atmosfera je bila naelektrizirana, u svečanoj loži bio je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a dinamovci su letjeli terenom. Marić i Cvitanović zabili su dva komada u prvih 15 minuta, Viduka je pogodio u 23. minuti, a onda je uskočio francuski sudac. 

Veissiere je svirao penal koji je samo on vidio, ali nitko nije mogao pokvariti Dinamovu feštu toga dana. Ladić fenomenalno brani penal i još dodatni udarac.

- Promašili smo jednu šansu i onda su oni zabili jedan gol, pa drugi... Sudac iz Nice, kojem sam bio idol, hoće se ubiti jer gubimo 2-0. Iz čistog mira svirao je penal za nas, ali njihov golman je obranio - otkrio je Bjeković koji je ostavio dubok trag u Nici.

Iz Nice je bio i sudac Gilles Veissiere.

- Dočekao me na poluvremenu i rekao mi: "Nenade, žao mi je. Želio sam ti pomoći". Odgovorio sam mu: "Hvala ti puno. Samo šuti i radi svoj posao". 

Partizanu toga dana nisu mogli pomoći ni suci ni poklonjeni penali.

Dinamo je odigrao maestralnu utakmicu i s pet komada izborio drugo pretkolo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja