Sport

Komentari 6

Sudac nije htio prekinuti borbu, mladi boksač preminuo u bolnici

Sudac nije htio prekinuti borbu, mladi boksač preminuo u bolnici

Izgubili smo jednog od najperspektivnijih boksača. Radio sam s njim godinama, gledao sam kako napreduje i pred njim je bila blistava budućnost, kazao je trener preminulog boksača Zimunyje

Mladi boksač iz Zimbabvea Taurai Zimunya (24) preminuo je u bolnici od posljedica brojnih udaraca koje je primio u subotu u meču protiv Tinashe Majonija.

Zimunya, koji se borio u superbantam kategoriji, je tijekom meča primio nekoliko snažnih udaraca i bilo je pitanje trenutka kada će pasti na pod. No, na iznenađenje prisutnih, sudac nije prekidao borbu iako je mladi boksač teturao po ringu. Na kraju je pao na pod i počeo se tresti.

Liječnici su mu odmah ukazali pomoć i prevezli ga u bolnicu, no nažalost, spasa mu nije bilo. Preminuo je nakon dva dana od posljedica nokauta. Njegova smrt šokirala je tamošnju javnost. Mnogi smatraju da se smrt mogla spriječiti da je sudac na vrijeme reagirao i prekinuo borbu. Također, upitno je i zašto trener Tauraija Zimunyje nije bacio ručnik u ring kada je vidio da je njegov boksač u teškoj situaciji. Boksački savez Zimbabvea je zbog svega pokrenuo istragu. 

Nesretni Tauri prvi je boksač u Zimbabveu koji je preminuo od zadobivenih udaraca tijekom meča. 

- Najprije ćemo ga dostojno sahraniti, a onda ćemo sjesti i vidjeti treba li provesti istragu – rekao je jedan od boksačkih čelnika, Lawrence Zimbudzana.

- Izgubili smo jednog od najperspektivnijih boksača. Radio sam s njim godinama, gledao sam kako napreduje i pred njim je bila blistava budućnost - kazao je potišteno njegov trener Tatenda Gada.

Zimunya je počeo boksati prije četiri godine i to sve zbog oca Samsona, bivšeg boksača, u kojemu je vidio uzor. Nažalost, izgubio je najvažniku bitku u svome životu. 

Najčitaniji članci