Obavijesti

Sport

Komentari 11

Sudac odlučio meč: Jedna od najgorih odluka u UFC-u ikad

Sudac odlučio meč: Jedna od najgorih odluka u UFC-u ikad
1

Leandro Silva izveo je giljotinu na Drewu Doberu, ali nije mu uhvatio vrat. Sudac Hendy donio je odluku koja je iznenadila sve prekinuvši meč. Dober će se žaliti

VIDEO

Prekid borbe me iznimno zbunio. Nije me gušio. Bio je u toj poziciji iz koje me praktički nije mogao ugušiti. Bio sam vrlo zbunjen kad je sudac uskočio i zaustavio borbu te sam se nastavio boriti, komentirao je Amerikanac Drew Dober kontroverzan potez suca Eduarda Hendyja kojim je prekinuo meč protiv Brazilca Leandra Silve na turniru UFC Fight Night 62 u Rio de Janeiru.

Dober je, naime, kontrolirao protivnika iz pozicije polugarda, a Silva ga je uhvatio u tzv. giljotinu. Iako Amerikanac nije bio u opasnosti, sudac je prišao provjeriti ruku Dobera da vidi je li još pri svijesti. Smatrao je da jest i - prekinuo meč.

Nakon toga Dober se ustao i pokušavao nastaviti meč, no bez uspjeha. U prvi mah ni Silvi nije bilo jasno što se događa, no ubrzo je prihvatio sučevu odluku i počeo slaviti.

- Sudac me pitao jesam li tapkao, rekao sam da nisam. Zatim je to pitao mog protivnika koji je rekao da sam tapkao. I to je bilo to. Silva me jako stisnuo, ali ruka nije prešla na vrat, nego sam zahvat blokirao bradom. Glava samo što mi nije otpala. Nepojmljiva mi je ideja o tapkanju ili padanju u nesvijest - dodao je razočarani Dober te istaknuo kako će se žaliti na ovu odluku:

- Želim napraviti sve što je u mojoj moći kako bih izbrisao ovaj poraz iz svog skora. Ostavit ću ovo u rukama komisije koja će donijeti najbolju odluku.

Bio je to treći Amerikančev poraz u četiri nastupa za elitnu promociju UFC-a, a jedino što mu sada preostaje jest nada da će Brazilska atletska komisija (CABMMA) preinačiti poraz u meč bez ishoda (no contest).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja