Obavijesti

Sport

Komentari 77

Sudačka komisija: Oba su gola Hajduka opravdano poništena

Sudačka komisija: Oba su gola Hajduka opravdano poništena

Mogu reći, kao i prošlo kolo, da sa zadovoljstvom dolazim u emisiju, nemam grča u želucu, nema stresa. Dobro suđenje u nekim utakmicama i dobro suđenje ovo kolo, kaže Draženko Kovačić

VIDEO

Član Sudačke komisije HNS-a Draženko Kovačić gostujući u emisiji "Studio HNL" na MAXSportu analizirao je događanja u 19. kolu HNL-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

- Mogu reći, kao i prošlo kolo, da sa zadovoljstvom dolazim u emisiju, nemam grča u želucu, nema stresa. Dobro suđenje u nekim utakmicama i dobro suđenje ovo kolo.

Varaždin - Slaven, Jakov Titlić

Utakmica između Slaven Belupa i Varaždina

88. minuta, penal za Varaždin, duel Hoxhe i Banovca

- Sve jasno, jedan nespretan start igrača Slaven Belupa. Odlično pozicioniranje suca koji je vidio prekršaj i ispravno dosudio kazneni udarac.

Šibenik - Rijeka, Zdenko Lovrić

Šibenik: HNK Šibenik protiv HNK Rijeka u 19. kolu Prve HNL

5. minuta, penal za Šibenik, Dilaver igrao rukom

- Vidimo da je sudac dobro pozicioniran u pravom vremenu je vidio da je vidio da se radi o prekršaju igranja rukom koja je odvojena od tijela. Spriječila je i blokirala prolaz lopte prema vratima. To uvijek karakteriziramo kao sprečavanje obećavajuće situacije. Ispravna odluka. Kazneni udarac i opomena igraču.

10. minuta, start Kneževića na Ampemu, crveni karton

- Ako analiziramo po kriterijima, vidimo ispruženu nogu, otvoreni džon, čepove prema koljenu igrača Rijeke. Svi kriteriji su zadovoljeni da ovo okarakteriziramo kao grubi prekršaj. Nakon ispravne intervencije VAR sobe, ispravna odluka suca. Crveni karton. Bio je malo loše pozicioniran, okomito na situaciju. Trebao je biti bočnije, ali nakon intervencije donio je ispravnu odluku.

87. minuta, pogodak Obregona, regularan gol

- Tu je spominjan problem infrastrukture u Šibeniku i predsjednik na našem sastanku s klubovima i medijima je to spomenuo. Kamera je dosta nisko postavljena i sustav virtualnih linija često padne pa suci moraju ručno postavljati. Nema one dobre tlocrtne projekcije da se vidi razmak između igrača. Zbog toga je to malo duže trajalo, ali na kraju je važno da je napravljena ispravna provjera i donesena ispravna odluka. Molim vas za strpljenje jer nije do sudaca u VAR sobi nego do tehnike.

Dinamo - Lokomotiva, Ante Čuljak

Zagreb: Josip Mišić u 81. minuti dobio crveni karton i odlazi s terena

43. i 82. minuta, dva žuta kartona Mišića

- Odlična reakcija suca koji je dozvolio prednost (prvi žuti). Drugu situaciju uopće ne treba komentirati i on je sam svjestan da će dobiti drugi žuti i napustiti teren.

Kod pogotka Pivarića lopta je prošla kroz mrežu.

- Naši suci uredno provjeravaju mreže i prije početka i u poluvremenu. Kontrola mreže. Moguće je da se u ovom zimskom periodu oštetila mreža uslijed vremenskih okolnosti i da pukne od udarca u tom trenutku. Imali smo takvu situaciju i na završetku prošle polusezone. Lopta je od udarca probila mrežu i prošla kroz nju.

Osijek - Gorica, Ivan Bebek

Gorica i Slaven Belupo sastali se u 15. kolu SuperSport HNL-a

Jedino je isključio člana osječkog stručnog stožera.

- Pohvalio bih ga, bio je neprimjetan. U nekim situacijama, odnosno incidentima je reagirao pravovremeno i smirio sve što je trebalo. Takvog Bebeka trebamo za nastavak ove sezone.

Istra - Hajduk, Igor Pajač

Pula: SuperSport HNL, 19. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk

36. minuta, nije priznat pogodak Melnjaka

- Vidimo kao i u Šibeniku da je dosta nizak položaj te bočne kamere i sucima je vrlo teško utvrditi, zbog gužve na malom prostoru, koji je igrač obrane najbliži poprečnoj crti. U ovoj situaciji morali su pojedinačno mjeriti koji je igrač najbliži poprečnoj liniji kako bi u odnosu na njega utvrdili položaj napadača Hajduka. Mislim da je to Livaja u ovoj situaciji. Dobili smo crtu koja nam pokazuje da je jedno 10,15 centimetara u začetku akcije igrač koji je igrao loptom i vratio ju natrag u igru, bio u zaleđu.

42. minuta, novo zaleđe Borevkovića

- Odmah da utvrdimo da je u trenutku kada je igrač Hajduka glavom igrao loptu, vratar napustio svoja vrata i bio on pretposljednji igrač svoje obrane. U tom trenutku, u odnosu na njega se utvrđuje položaj napadača Hajduka. Koji je možda 40-ak centimetara u zaleđu. Ispred njega je jedan igrač Istre koji je zadnji, a pretposljednji u odnosu na kojeg se utvrđuje zaleđe napadača Hajduka je u ovom slučaju bio vratar. Ispravna odluka što se tiče zaleđa. Sve dobre odluke u ovom kolu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union