Obavijesti

Sport

Komentari 67

Sudar majstora na Poljudu: Bit će to derbi Balić protiv Ćorića

Sudar majstora na Poljudu: Bit će to derbi Balić protiv Ćorića
4

Balić je dao četiri gola u zadnje tri utakmice, a Ćorić je sa 17 najveće blago koje u momčadi ima Dinamo. Hajduk dočekuje Dinamo sljedeću subotu u Splitu u 15 sati

VIDEO

Ante Ćorić 18. rođendan proslavit će za nešto više od mjesec dana, 14. travnja. Andrija Balić četiri je mjeseca mlađi. Isto su godište, 1997., a zajedničko im je to što se radi o velikim talentima, “plavom” i “bilom” dragulju.

Ćorić već duže vrijeme pokazuje o kakvom se talentu radi. Njemu u prilog govori i interes europskih velikana poput Bayerna, Rome, Evertona, ali Ante je sad u hajdukovcu Andriji dobio opasnu konkurenciju. Radi se o dvojici igrača koji su u ovom trenutku i najtalentiraniji u HNL-u.

- Oni su prije svega sjajni momci. Imaju po 17 godina, a profesionalci su od glave do pete. Kad sam ih ja vodio u U-19 reprezentaciji, upijali su svaku riječ. Oni su još djeca, a tako su odgovorni - kaže nam Zoran Vulić, trener Splita i bivši hrvatski U-19 izbornik.

Iako su po godinama i jedan i drugi trebali igrati za selekciju do 17 godina, Zoran Vulić niti sekunde nije dvojio, obojicu je pozvao u dvije godine stariji uzrast, a danas njegovim stopama nastavlja i novi izbornik U-19 reprezentacije Ferdo Milin.

- Vodio sam ih nekoliko utakmica i tu sam dobro vidio o kakvim se talentima radi. To su baš dragulji hrvatskog nogometa. Zajedno s Vlašićem i Rogom, radi se o najboljim mladim igračima u našoj ligi - rekao je Vulić i nastavio:

- Ćorić i Balić trebaju još ‘pojesti tvrdoga kruha’, ali ne sumnjam kako će se nastaviti sjajno razvijati. Dinamo i Hajduk će znati koristiti njihov potencijal i pred njima je sigurno velika karijera.

Zoran Vulić je po kategorijama ocijenio ova dva sjajna igrača, na kraju je, u osam kategorija, za jedan bod bio bolji dinamovac Ćorić. Ante je sakupio 67, a Andrija 66 bodova.

- Obojica ima sjajan udarac, tehnički su odlično potkovani. Motorika i pas igra su također jako dobri - pohvalio je Zoran Vulić Ćorića i Balića, ali i otkrio na čemu bi još trebali raditi u budućnosti.

- Igra glavom, agresivnost i lijeva noga - kaže trener Splita.

Ćorić protiv Balića igraju u subotu na Poljudu. Andrija je u ožujku za Hajduk zabio već četiri gola i od njega Špaco puno očekuje u derbiju. Isto tako puno od Ćorića očekuje Zoran Mamić. Imamo dva megatalenta, treba uživati u njihovim majstorijama.

  • Ante Ćorić (67 bodova): udarac 9, brzina 8, tehnika 9, agresivnost 7, motorika 9, iskustvo 8, pas igra 9, igra glavom 8
  • Andrija Balić (66 bodova): udarac 9, brzina 8, tehnika 9, agresivnost 7, motorika 9, iskustvo 7, pas igra 9, igra glavom 8
24sata
24sata
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja