Obavijesti

Sport

Komentari 2

Sudar pri 60 km/h, blizanci se tukli za pobjedu, Tadej Pogačar bio je treći, a mislio da je prvi?!

Sudar pri 60 km/h, blizanci se tukli za pobjedu, Tadej Pogačar bio je treći, a mislio da je prvi?!

Dva brata, Simon i Adam Yates, bila su potpuno izjednačena 500 metara prije cilja. Bila je to fantastična završnica prve etape od 182 kilometara koja se vozila u Bilbau. Pobijedio je Adam Yates

VIDEO

Priča je počela prije 25 godina u Buryju. Tada petogišnji Adam i Simon otišli su s tatom na biciklističku utrku. Sasvim slučajno. I toliko su se oduševili da se nisu odvajali od bicikla. Vrhunac su doživjeli u Bilbau, na prvoj etapi Tour de Francea. Petsto metara prije cilja bili su potpuno izjednačeni.

- Nevjerojatno koliko sam sretan. Cijelu utrku radio sam za Tadeja Pogačara, pokušao sam biti što bliže. No kad sam se izdvojio, pitao sam momčad što da radim, nisam znao. A oni su mi odgovorili "Go for it" - ispričao je pobjednik prve etape i vlasnik žute majice Adam Yates.

Za one koji slabije prate, Adam Yates i Tadej Pogačar voze za UAE tim, a kako je Pogačar, nazovimo ga "glavna faca" i prvi biciklist tima, logično je da je Adam morao pitati momčad što da radi. Ista stvar kao u Formuli 1, gdje u momčadi imate prvog i drugog vozača. 

No vratimo se utrci. Odnosno, natrag u Veliku Britaniju prije 13 godina, gdje su na utrci u Manchesteru dva brata također bila u ovakvoj borbi. Bilo je to 2010., a u ludoj završnici pobijedio je Adam. Sada, ista stvar dogodila im se na najvećoj svjetskoj biciklističkoj pozornici, Tour de Franceu.

Tour de France

Tadej Pogačar bio je u skupini biciklista koji su bili iza blizanaca. I u borbi u pelotonu pobijedio je Tadej Pogačar, koji je u cilj ušao podignutih ruku.

- Je li to Tadej misli da je pobijedio? Da, on misli da je pobijedio, valjda nije shvatio da su dva brata već ušla u cilj - čudio se komentator Eurosporta.

Tour de France

E, sad, je li Pogačar doista mislio da je prvi, ne znamo, ali znamo da nije prvi put da se biciklisti znaju zabuniti i pomisliti da su pobijedili jer ne primjete ili zaborave da je netko prije njih, koji se puno ranije odvojio, već ušao u cilj.

- Odličan je osjećaj imatu žutu majicu, no mi smo ovdje zbog Tadeja, on je gazda, on je glavni, on je boss momčadi - rekao je Adam.

Braća su u posljednji kilometar ušli s nekoliko sekundi prednosti ispred skupine biciklista u kojoj su bili Jonas Vingegaard, branitelj naslova i član momčadi Jumbo Visma i Tadej Pogačar.

Tour de France

Tour je doživio i prvi sudar, a bilo je na spuštanju pri brizini od 60 kilometara na sat. Nastradao je Enric Mas, najbolji biciklist Movistara, koji je bio veliki kandidat za postolje u cijelom Tour de Franceu.

Tour de France

Ogroman je to šok i udarac za momčad Moviestara, on im je najbolji biciklist, cijela momčad se pripremala kako bi Mas napao postolje, a on je odustao već u prvoj etapi.

Tour de France

U sudaru je sudjelovao i Ekvadorac Richard Carapaz, pobjednik Giro d'Italije 2019.godine, koji vozi za EF Education EasyPos, no u velikim bolovima uspio je odvoziti do kraja i ostao je u utrci. Bolovi su bili ogromni, no borbeni Ekvadorac uspio je stići do cilja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...