Obavijesti

Sport

Komentari 78

Službeno je: Uefa je odgodila Euro, igra se 2021. godine!

Službeno je: Uefa je odgodila Euro, igra se 2021. godine!
4

Kao što se i očekivalo, Uefa je odgodila Europsko prvenstvo na 2021. godinu, odlučeno je na velikoj videokonferenciji, objavila je Uefa. Također, finale Lige prvaka prebačeno je na 27. lipanj...

VIDEO

Videokonferencija Uefe počela je u 13 sati, a prva točka bilo je Europsko prvenstvo. Svi sudionici izglasali su odgodu Eura, a to znači da je Europsko prvenstvo prebačeno na 2021. godinu (11. lipnja - 11. srpnja) zbog korona virusa koji se raširio po cijelome svijetu, objavila je Uefa. Prvotno se trebalo održati od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine, ali sve je prebačeno na sljedeću godinu i to dan ranije.

Najviše je pogođena Italija gdje je više od 20.000 zaraženih osoba, a Rim je jedan od domaćina Eura. Natjecanje je za dva i pol mjeseca i sama situacija oko virusa je nepoznata. Hoće li se on raširiti i smanjiti, teško je reći, ali Uefa, na čelu s predsjednikom Čeferinom, nije htjela riskirati i na kraju je Euro prebacila na sljedeću godinu. Plan je održati natjecanje kao što je bilo i predviđeno, dakle u 12 gradova diljem Europe. 

O svemu se oglasio i HNS. Podsjetimo, Hrvatska je završila prvoplasirana u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ali Modrić, Rakitić i društvo morat će pričekati još neko vrijeme za nastup na Euru.

Dalić i Modrić najavili sutrašnju utakmicu protiv Slovačke

- Zbog globalne pandemije novog koronavirusa, krovna europska nogometna organizacija Uefa održala je danas video konferencije s ključnim nogometnim dionicima koji su zajedno s Izvršnim odborom Uefe bili jednoglasni u odluci da se Europsko prvenstvo odgodi za godinu dana.


Osnovana je i radna skupina čiji je posao usuglašavanja kalendara za 2021. godinu u kojoj su trebala biti održana brojna druga natjecanja čiji se originalni termini preklapaju s novim terminom za odigravanje EURA.

- Na čelu smo sporta koji ogroman broj ljudi živi i diše i koje je ovaj nevidljivi i brzopotezni protivnik spustio na dno. U trenucima kao što je ovaj, nogometna zajednica treba pokazati odgovornost, jedinstvo, solidarnost i altruizam - kazao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

- Zdravlje navijača, osoblja i igrača mora biti naš prioritet broj jedan i u tom je duhu UEFA predložila niz opcija kako bi natjecanja mogla ovu sezonu sigurno završiti i ponosan sam na odaziv mojih kolega iz europskog nogometa. Bio je to pravi duh suradnje, pri čemu su svi shvatili da moraju nešto žrtvovati kako bi postigli najbolji rezultat - dodao je Čeferin.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici 55 nogometnih saveza, predstavnici Europske klupske asocijacije, predstavnici europskih liga, predstavnici nogometnog sindikata FIFPro i naravno članovi Izvršnog odbora Uefe.

Pokretanje videa...

Zlatko Dalić objavio popis za turnir u Kataru 08:23

Finale Europske lige prebačeno je na 25. lipanj, a finale Lige prvaka na 27. lipanj. Većina nogometnih liga diljem Europe je odgođena do početka travnja, a samo prebacivanje Eura na sljedeću godinu znači da bi se ta odgoda prvenstava mogla i produžiti. Španjolski AS piše kako će se lige diljem Europe nastaviti početkom svibnja, a trajat će sve do kraja lipnja. No Uefa još nije ništa objavila o tome, kao niti kada će se nastaviti europska natjecanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao