Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Šuker ih ugostio: Želimo da Gibraltar postane članica Uefe

Mi znamo koliki značaj ima samo jedna utakmica. Želimo vam da postanete članica Uefe i vjerujem da bismo već u 2015. mogli igrati međusobnu utakmicu, kaže Šuker

Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
30 komentara

Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom danas su ugostili delegaciju Nogometnog saveza Gibraltara.

Gosti iz Gibraltara nadaju se kako će u svibnju ove godine na Uefinom kongresu postati punopravna članica Uefe, a s tim ciljem u vidu njihova delegacija posjetila je u proteklih šest dana čak pet zemalja u regiji kako bi upoznali nogometne saveze o svojim aktivnostima, ciljevima i projektima.

Predsjednika Nogometnog saveza Gibraltara Garetha Latina, glavnog tajnika Richarda Manninga te izvršnog direktora Dennisa Beisioa, u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza ugostili su predsjednik HNS-a Davor Šuker, voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac i direktor reprezentacija Zorislav Srebrić.

Predsjednik Gareth Latin istaknuo je kao glavni razlog njihove ambicije za članstvom u Uefi želju da se djeci pruži šansa i pokaže kako je moguće ostvariti karijeru i u nogometu. Predstavnici NS Gibraltara predstavili su i planove za izgradnju nacionalnog stadiona na samom rubu Europe koji je ključan projekt za razvoj nogometa u Gibraltaru jer je zamišljen kao "nogometno selo" koje bi osim stadiona za 8.000 ljudi sadržavalo i druge nogometne terene, brojne urede i druge sadržaje.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izrazio je dobrodošlicu gospodi iz Gibraltara:

 - Mi u Hrvatskoj najbolje znamo koliki značaj ima samo jedna nogometna utakmica. Želimo vam sve najbolje u nastojanjima da postanete članica Uefe i vjerujem da bismo već u 2015. godini mogli odigrati međusobnu utakmicu, kvalifikacijsku ili prijateljsku.

Ivančica Sudac ponudila je gostima konkretnu pomoć kroz edukaciju, razmjenu iskustava, upoznavanje s propisima i zahtjevnim procesima poput licenciranja što su gosti iz Gibraltara rado prihvatili.

Predsjednici Šuker i Latin izmijenili su potom i prigodne darove, a predsjednik NS Gibraltara izrazio je nakon sastanka svoje zadovoljstvo s postavljenim temeljima buduće suradnje.

- Cilj ovih sastanaka jest izgradnja odnosa s nacionalnim savezima i sjajno je što nam je predsjednik Šuker dao šansu za to. Očekujemo postati punopravni članovi Uefe krajem svibnja i tako dati djeci priliku da ostvare karijeru u nogometu. Vrlo smo zadovoljni što ćemo imati prigodu učiti od Hrvatskog nogometnog saveza jer tek krećemo i moramo naučiti kako određeni procesi u nogometu funkcioniraju.

Naši partneri pišu
Message