Obavijesti

Sport

Komentari 37

Revanš za finale SP-a: Hrvati s Francuskom uoči Eura u Parizu

Revanš za finale SP-a: Hrvati s Francuskom uoči Eura u Parizu
2

Hrvatska reprezentacija neće ići na pripremni turnir u Katar, potvrdio je predsjednik HNS-a nakon skupštine koja je trajala iznimno kratko i nakon koje je ponavljao probleme sa stadionskom infrastrukturom

VIDEO

Iako je hrvatska nogometna reprezentacija u ožujku trebala nastupiti na prijateljskom turniru u Kataru i igrati protiv Belgije, Švicarske ili Portugala, od tog putovanja neće biti ništa, otkrio je predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon iznenađujuće kratke skupštine u četvrtak zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn.

- Tko u savezu dogovara prijateljske utakmice? Osobno ja! Ali dok sam bio na čelu, uvijek smo razgovarali izbornik i ja o datumima, gradovima... Uvijek smo tražili najbolje. Žao mi je što neće biti u Dohi, a bit ćete obaviješteni gdje će biti - rekao je Šuker na konferenciji za medije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

10:59

Katar je otpao, a protivnici se još trebaju potvrditi. Protivnici bi nam, neslužbeno doznajemo, svejedno trebali biti Švicarska i Portugal, no još se ne zna gdje. Nakon dva testa u ožujku, druga dva imat ćemo 1. i 8. lipnja.

- Igrat ćemo jednu utakmicu u Osijeku, a jednu protiv Francuske na Saint Denisu - otkrio je Šuker.

Govorio je šef HNS-a i o vječnom problemu s infrastrukturom u našem nogometu na konkretnom primjeru.

- Srce me boli zbog toga, sve što počne završi loše... Trebamo jednom imati stadion, do 20.000 kao Groupama Arena. Ovo na našim stadionima nije normalno. Potrošili smo novce i izbobmali pola na terene, poboljšanje prve lige, ali to su novci od stadiona. Gdje je ta dozvola, gdje je grad da imamo dostojanstvo da se možemo pošteno pomokriti. Nije samo poanta popiti pivo, treba završiti taj proces - kazao je Šuker i dodao:

- Ne treba nam 30.000 mjesta, treba nam mali stadion da budemo domaćini Lige prvaka, nekog finala Europske lige, Superkupa. U dvije i pol godine valjda ćemo doći do toga.

Bravo, Hrvatska! U 2020. kao šesta reprezentacija na svijetu
Bravo, Hrvatska! U 2020. kao šesta reprezentacija na svijetu

Hrvatska će na Euru igrati u skupini s Engleskom, a pobjednik će u osmini finala ići na drugoplasiranoga iz skupine smrti, gdje su Francuska, Njemačka i Portugal. Na relaciji dvaju saveza već su krenule šale o toj temi.

- To će biti zabava ovih šest mjeseci - kazao je Šuker i otkrio kako će kamp "vatrenih" ipak biti u Škotskoj, blizu Glasgowa.

Zašto HNS ne snosi troškove izgradnje stadiona?

- Mi nismo građevinska firma, moramo dobiti papire i ovisimo o lokalnoj samoupravi, gradu, državi... Ono što je moć nogometa, imamo projekte, možemo se još zadužiti... Deset utakmica donosi nam novac, a preko 200 su troškovi - otkrio je Šuker.

HNS je odbio sva tri prijedloga Splićana oko kazni za klubove
HNS je odbio sva tri prijedloga Splićana oko kazni za klubove

Po pitanju VAR-a Hrvatska ipak ide u korak s vremenom i aktualnim zbivanjima u nogometu. Uvođenje se najavljuje za proljetni dio ove sezone, ali Šuker je uvidio mnoštvo mana tog sustava.

- Ispunit ćemo program, bit će na dobrobit klubova, navijača, televizije... Ali vidjeli ste taj VAR na utakmici Barcelone i Reala, nije lagan projekt, tolika je tehnologija i u nogometu. Pogledajte koje su greške, navijač ne želi gledati hoće biti penal, uništit ćemo nogomet, pet minuta gledati je li ruka... Na VAR sobe potrošili smo ogromna sredstva - rekao je predsjednik HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome