Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

'Šuker' iz Burundija: Daj nam lovu za put i hotel, mila nacijo

Reprezentacija Burundija prvi se put u svojoj povijesti plasirala na Afrički kup nacija, ali fali im 113.000 € za put i smještaj u Egiptu pa su otvorili račun i mole sunarodnjake da im daju lovu

Foto: Instagram
3 komentara

Burundi je afrička država. Nalazi se između Ruande i Tanzanije, na jugoistoku kontinenta, a zapadna joj je obala na golemom jezeru Tanganyika. Deset milijuna ljudi, neovisni od 1962., bremeniti brojnim odvratnim ratovima radost često traže u - sportu.

I dočekali su povijesni uspjeh. Nogometna reprezentacija Burundija se, u kvalifikacijskoj grupi sa Malijem, Gabonom i Južnim Sudanom, prvi put u svojoj povijesti plasirala na Afrički kup nacija. Ludilo, slavlje, ide se u Egipat!

Prvenstvo se igra od 21. lipnja do 19. srpnja, a oko dva mjeseca prije pred TV kamere je sjeo državni senator i predsjednik Burundijskog nogometnog saveza Reverien Ndikuriyo pa se obratio naciji:

- Za put do Egipta i smještaj na ACN-u treba nam 290.000 €. U blagajni imamo 177.000. Dakle, nedostaje nam 113.000 € i sad je vrijeme da nam se pomogne. Svi. Država koliko može, svako pojedinačno koliko može. Otvorili smo bankovni račun za uplate, broj vam je na ekranu pa... Koliko tko može. Hvala.

Dvije su verzije. Romantična: nacija ujedinjena oko zajedničkog sna. Cinična: senator koji se sigurno već debelo potkožio na račun naroda žica lovu od tog istog naroda koji se jedva prehranjuje. Sretno Burundi... Od srca, bez cinizma.

Naši partneri pišu
Message