Obavijesti

Sport

Komentari 22

Šuker: Potpomagat ćemo sve lige, od prve pa do županijske

Šuker: Potpomagat ćemo sve lige, od prve pa do županijske
1

Na tematskoj sjednici Udruge Prve HNL u Opatiji su o hrvatskom nogometu, ligi i klubovima raspravljali Robert Komen, Davor Šuker i pomoćnik ministra Petar Skansi

VIDEO

U Savezu ćemo pružiti ruku svima, ali imat ćemo nultu toleranciju prema huliganizmu, klađenju i svemu što uništava zdravo tkivo nogometa, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker na tematskoj sjednici udruge Prve HNL u Opatiji.

Na sjednici je novi predsjednik HNS-a raspravljao o stanju u hrvatskom nogometu, klubovima te problemima prve lige, ali i nižih liga.

- Mi ćemo potpomagati sve lige, od prve do županijske. Za mjesec dana opet ćemo organizirati sastanak, a obavijestit ćemo predsjednika Republike Josipovića i Michela Platinija da se nalazimo tu na svim razinama i s ministarstvom razgovaramo o problemima. Najvažnije je da ideje koje smo ovdje spominjali provedemo. Politiku političarima, sport sportašima, ono što želim je još više akademija, vratiti vjeru u suđenje - rekao je Šuker. 

Predsjednik Udruge prvoligaša Robert Komen rekao je:

- Hrvatska liga je na prekretnici. Razgovarali smo o problemima, ali i mogućnostima u kojima se nalazimo. Problemi u prošloj sezoni su bili loše financijsko stanje klubova, neodigrane utakmice, problem lošeg dojma koji se provlači kroz javnost kod medija i navijača i svih onih koje zanima nogomet.

- Zasad je prosjek 2000 gledatelja na stadionima, to se može povećati. Cilj je povećati i prihode udruge koji sada iznose 12 do 14 milijuna kuna, cilj je udvostručiti taj iznos, ali ni to nije maksimalan iznos. Kada zainteresiraju investitore i povećaju prihode, plan je osnovati fond solidarnosti iz kojeg će se pomagati klubovi kojima to treba - rekao je Komen.

Na sjednici je bio i pomoćnik ministra Jovanovića, Petar Skansi.

- Moje prisustvo potvrđuje da Ministarstvo obrazovanja i sporta nije kritički nastrojeno, nego ministarstvo želi pomoći sportu. Naši mediji uglavnom vode računa o negativnim aspektima i situacijama, ne samo u sportu i nogometu. Treba apelirati na taj destruktivni nagon prije početka sezone da se počne pozitivno razmišljati o sportu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao