Sport

Komentari 47

SuperBrigita: S porodiljnog po novu zlatnu medalju u džudu...

SuperBrigita: S porodiljnog po novu zlatnu medalju u džudu...

Brigita Matić zbog trudnoće je propustila Svjetsko prvenstvo, ali sad je spremna za velike rezultate. Vratila se nakon pauze, osvojila je zlato na prvenstvu Hrvatske i sprema se za Euro početkom studenog

Prije godinu i pol Brigita Matić (22) saznala je da će postati majka. Ostavila se džuda, dobila sina Vitu, vratila se kao Brigita Ljuba i odmah osvojila zlato na prvenstvu Hrvatske U-23.

- Nakon završenog fakulteta i rođenja sina ovo je bio sljedeći korak. Lijepo mi je bilo na tatamiju, jedva sam čekala vratiti se. Imala sam tremu, pritisak je bio velik. Zapravo, psihički je bilo jako teško, imala sam blokadu. Ali, eto, na kraju sam držala svoja dva zlata, jedno u rukama i jedno oko vrata - s osmijehom je rekla Brigita držeći sina.


Rekli su mi da je opasno za bebu

Džudom se počela baviti sa šest godina, a osvajala je prva mjesta na europskim prvenstvima, eurokupovima...

No kad je saznala da je u drugom stanju, morala se ostaviti sporta i čuvati trudnoću.


- Saznala sam prošlo ljeto, a taman je dolazilo Svjetsko prvenstvo. Namjeravala sam otići, no kako sam imala hematom, liječnici su mi rekli da moram stati inače bih mogla izgubiti bebu. Nisam htjela ništa riskirati - kaže Brigita, članica kluba Pujanke.


Osim što je sjajna džudašica, Brigita je završila i fakultet strojarstva, jedan od najcjenjenijih i najtežih tehničkih fakulteta.


- Je, dosta je težak, ima puno programiranja, crtanja, računanja... Morala sam raditi crteže kad sam bila u osmome mjesecu trudnoće, drob mi je bio preko stola. Ali uspjela sam - smije se Brigita.


Znam rastaviti i sastaviti pušku

Osim što je prvakinja Hrvatske i “strojarka”, Brigita je i hrvatska vojnikinja. I to pod ugovorom.


- Prošla sam obuku, bilo je 11 sportaša. Tri tjedna je trajalo, sve smo radili. Rano ustajanje, pa pozdravi himni, pucanje... Od šest do šest, kako se kaže. Znam i sastaviti i rastaviti pušku - pohvalila se mlada majka.

Slijedi Europsko prvenstvo u Mađarskoj, a Brigita “puca” na najviše domete.


- Gledala sam prijave, ima jako kvalitetnih djevojaka, ali mislim da imam šanse. Strah se povukao i spremnija sam - kaže.

Kolegica iz kluba Karla Prodan nedavno je osvojila svjetsko srebro, a njih dvije su i konkurentice za OI u Tokiju.

Nažalost, mjesta ima samo za jednu.


- Njezin uspjeh je i moj uspjeh. Velike smo prijateljice cijeli život. A Olimpijske igre? Ha, jedna će otići... - rekla je.

Najčitaniji članci