Obavijesti

Sport

Komentari 2

Supercure! Tri zlata za naše taekwondo reprezentativke

Supercure! Tri zlata za naše taekwondo reprezentativke
7

Bruna Vuletić, Matea Jelić i Nikita Glasnović imale su svaka po pet borbi na jakom turniru u Belgiji na kojem se dobivaju dodatni bodovi za plasman na Olimpijske igre. Dobile su sve borbe i vratile se s tri zlata

VIDEO

Fantastičan nastup hrvatskih taekwondo reprezentativki na otvorenom prvenstvu Belgije, jakom turniru na kojem je bilo gotovo 1700 natjecatelja i koji je ove godine jedini europski turnir, uz onaj iz Turske, koji donosi dodatne bodove u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Bruna Vuletić u kategoriji do 62 kilogramna na putu do zlata i 20 bodova na olimpijskoj rang listi rušila je svjetsku juniorsku prvakinju Nadicu Božanić, europsku viceprvakinju Magdu Wiet Henin i u finalu svjetsku prvakinju i dvostruku europsku šampionku Irem Yaman.

Matea Jelić u katagoriji do 67 kilograma bila je također dominantna. Slavila je s bodovnom razlikom 108:27, a na putu do zlata pale su svjetska prvakinja i brončana iz Rija Ruth Gbagbi i brončana sa Svjetskog prvenstva Kineskinja Zhang. 

Nikita Glasnović, bivša švedska reprezentativka koja je nedavno promijenila državljanstvo i od prošle godine nastupa pod hrvatskom zastavom, također je imala svih pet pobjeda.

U kategoriji do 57 kilograma u finalu je srušila dvostruku olimpijsku pobjednicu Jade Jones, borkinju koja posljednjih godina suvereno vlada u toj kategoriji.

Od prošle godine pod hrvatskom zastavom

Međunarodni olimpijski odbor prošle je godine objavio kako je Nikita Glasnović stekla pravo nastupa za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Nikita, bivša švedska reprezentativka koja je za tu zemlju osvojila tri svjetske i europske medalje, odlučila je promijeniti državljanstvo i nastupati za Hrvatsku.

Na Euru 2014. bila je brončana, na EP-u prije tri godine srebrna, a na posljednjem SP-u prije dvije godine osvojila je broncu.

Sve to u kategoriji do 57 kilograma u kojoj vlada Britanka Jade Jones, dvostruka olimpijska prvakinja iz Londona i Rio de Janeira, koju je Nikita pobijedila u Belgiji.

Za promjenu državljanstva Nikita se zajedno s ocem i trenerom Mariom Glasnovićem odlučila se jer smatra kako u godinama u kojima je ostvarivala sjajne rezultate nije dobila pravu potporu švedskog saveza.

- Mi smo uglavnom sve plaćali sami. I kad je njoj bio plaćen put na velika natjecanja, ja sam kao trener morao pokriti svoj dio. Nakon svjetske bronce nitko ju nije ni potapšao po ramenu. Nije tu stvar samo novca... - rekao je prošle godine, kad se ova priča pojavila, njezin otac i trener Mario Glasnović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju