Obavijesti

Sport

Komentari 10

Superkup na Olimpicu: Lazio i Juventus u borbi za prvi trofej

Superkup na Olimpicu: Lazio i Juventus u borbi za prvi trofej
1

Juventusov trener Antonio Conte je u Rim poveo čak 27 igrača, a među njima se nalazi i krilni napadač Pepe koji je izbivao s terena gotovo cijelu prošlu sezonu

VIDEO

Talijanski Superkup vraća se u Italiju, a mjesto održavanja susreta lanjskog prvaka Juventusa i osvajača Kupa Lazija biti će rimski Olimpico što je definitivno prednost za Petkovićevu momčad. Lazio je prošle sezone u polufinalu Kupa izbacio Juventus pobjedom pred vlastitim navijačima, no Rimljani nemaju pretjerano dobre rezultate protiv "stare dame" posljednjih godina. Uostalom, to im je bila jedina pobjeda nad Juventusom u posljednjih 12 međusobnih susreta. U pripremama je Lazio ostvarivao dobre rezultate, no imali su znatno slabije protivnike od rivala za naslov prvaka stoga im je ovaj susret pravi test vrijednosti pred novu sezonu.

Petković je zadovoljan odrađenim pripremama: 

- Jako sam zadovoljan što nisam trebao odgovarati na previše pitanja u ovom periodu, nije bilo previše dvojbi i špekulacija. Od temeljnih priprema smo narasli na mnogim poljima i uvjeren sam da će momčad znati u ovom susretu odgovoriti na pravi način. Glava mora funkcionirati kao u posljednjoj međusobnoj utakmici i to je ključno kada igramo protiv ovako snažne ekipe. Jasno je da ćemo imati problema ako Juventus bude igrao na sto posto kapaciteta, no uvjeren sam da im možemo stvoriti probleme, samo moramo igrati iznad sto posto mogućnosti. Pobjeda bi na najbolji mogući način zaključila prošlu sezonu i na najbolji način bi otvorila novu.

Lazio ove sezone nije mnogo mijenjao momčad i jedina značajnija novost je priključenje pojačanja Biglie iz Anderlechta. Posljednjih tjedana problema s ozljedom imao je glavni rimski kreativac Hernanes, no on je spreman za ogled s Juventusom pa Petković nema značajnijih problema s izostancima. Jedini bitniji izostanak kod Lazija je onaj kapetana Maurija koji će zbog umiješanosti u kladioničarski skandal morati pauzirati od nogometa šest mjeseci. Što se situacije s ozljedama tiče, problema su imali Vinicius i Anderson, no Vinicius je normalno odradio posljednjih nekoliko treninga pred utakmicu i konkurira za nastup.

Aktualni talijanski prvak Juventus ove sezone želi napraviti iskorak u Europi, pa ne čudi da je klub uspio odoljeti bogatim ponudama za Vidala i Marchisija. Uz to, momčadi su pridodani odlični napadači poput Teveza i Llorentea, a za učvršćivanje ionako najsnažnije talijanske obrane iz gradskog rivala Torina doveden je Ogbonna. Bez obzira na to, Juventus nije oduševio u pripremama i sam trener Conte rekao je da ga je strah od mogućeg zasićenja u momčadi. Činjenica je i da je Juventus imao znatno snažnije suparnike u pripremama od Lazija.

Conteov je problem pred ovaj susret što mu je čak 13 igrača imalo obaveze s reprezentacijama: 

- Priprema ovakve utakmice poput Superkupa u samo tri dana nije lako, no čini nas ponosnima jer je poziv u reprezentativni dres nešto posebno. Jasno je da bi preferirao da sam imao sedam dana za pripremu. Igramo za važan trofej. Ne bih htio da se razmišlja da je Juventusovo osvajanje naslova nešto normalno, a Lazijevo nešto fenomenalno. Znamo da igramo protiv snažnog protivnika i želim da se da prava vrijednost ukoliko Juventus pobijedi, isto kao što bi se dala Laziju.

Juventusov je trener u Rim poveo čak 27 igrača, a među njima se nalazi i krilni napadač Pepe koji je izbivao s terena gotovo cijelu prošlu sezonu. Osim njega, u momčadi je i branič Barzagli koji je imao problema s ozljedom posljednjih dana.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac