Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Superkup s Uspinjačom nam je dobra uvertira za Ligu prvaka'

'Superkup s Uspinjačom nam je dobra uvertira za Ligu prvaka'
6

Makarane je napustio Dudu, ali su stigli Slovenac Fideršek i Brazilac Pulinho, a do izbora nasljednika Ivice Osibova momčad će voditi njegov pomoćnik Armando Škorlić...

VIDEO

Novo Vrijeme Apfel sutra u 20 sati otvara novu sezonu utakmicom Superkupa, u kojem kao prvaci Hrvatske na neutralnom terenu u Slavonskom Brodu igraju protiv osvajača Kupa zagrebačke Uspinjače. Tim je povodom u Makarskoj održana konferencija za medije na kojoj je sportski direktor Borislav Vuković kazao kako su šanse za osvajanje prvog trofeja podjednake. 

- Jedna utakmica uvijek nosi upitnike i šanse su po meni 50-50, bez obzira na to što smo mi favoriti na papiru. Bili smo favoriti i lani na završnici Kupa, pa smo ispali u polufinalu. Iza nas je mjesec dana rada, u prijateljskoj utakmici izgubili smo od Mostara 6:5 i svladali Universitas 5:1. Stanje nije optimalno jer formu tempiramo za Ligu prvaka koja se igra u Makarskoj  od 8. – 13. listopada.

Novo Vrijeme Apfel

Makarani još uvijek nisu riješili pitanje trenera, a momčad će u Superkupu voditi pomoćnik Armando Škorlić.

- Na milimetar smo od imenovanja trenera za novu sezonu, a nadam se i za dvije sezone – otkrio je Vuković i dodao kako su se pri prekidu suradnje s Ivicom Osibovom vodili mišlju kako je bolje prekinuti odmah ono što ne funkcionira, nego otezati i vući kroz sezonu, pa imati problem. Mislim da smo dobro posložili momčad, u svakom slučaju bolje nego prošle sezone, imamo dužu klupu, istina, ostali smo bez Dudua, ali s Pulinhom i Fideršekom sigurno smo deset posto jači nego lani.

Fideršek je poznatije ime, riječ je o slovenskom reprezentativcu koji je igrao za Split Tommy, Maribor... i on bi trebao biti pravo pojačanje. 

- Dobro sam se uklopio u momčad i jedva čekam utakmice. Vjerujem da ćemo osvojiti Superkup i dobiti na samopouzdanju. Hrvatska je liga jača od slovenske. Ovdje ima 5-6 momčadi koji mogu biti prvaci, a u Sloveniji je to praktički samo Dobovec – kazao je Fideršek.

Pulinho je dvadesetgodišnjak, prvi put je u Europi, stigao je iz Sao Paula, a puno mu je ime Anderson Alves Carneiro da Silva. Uz pomoć suigrača Lucasa obratio se s par rečenica:

- Sretan sam što sam tu i želim postati prvak. Ovdje je stil futsala drugačiji, igrači su fizički jači pa će mi trebati neko vrijeme za prilagodbu.

Novo Vrijeme Apfel

Lucas je dodao:

- Odlazak Dudua velik je gubitak, ali smo dobili Pulinha i Fideršeka. Što se Superkupa tiče, dodatna motivacija nije potrebna kad igraš za trofej. Volimo velike utakmice kad se igra za pehar. Bit ćemo dobri!

Superkup je najavio i dokapetan kluba te hrvatski reprezentativac Filip Bašković.

- Momčad je u dobrom stanju iako nas je malo iznenadila smjena trenera. Dobro smo se pripremili za Uspinjaču. Naš Nenad Tintor ih je analizirao i ukazao na neke njihove nedostatke. Nadam se da ćemo se vratiti kući s trofejem.

Za kraj je predsjednik Uprave Novog Vremena Mijo Pašalić istaknuo da klub trenutno ima 78 sponzora – donatora, te s njih 12 svečano je potpisao ugovore (Erste, Maraska, Georad Inženjering, Makarska Touristik, AB Adrion nekretnine, Kingtrade, DEM Trade – Gold kava, Tropic, Logistika Violeta, Meggle Hrvatska, Kavana Romana, Sokol Oprema)

- Nadam se da će ih do početka Lige prvaka biti blizu 100 – rekao je Pašalić i otkrio kako ulaznice za Ligu prvaka kreću u pretprodaju 1. listopada te kako će sve tri utakmice Novog Vremena u Ligi prvaka trebale biti u prijenosu HNTV, a snimka treće utakmice trebala bi se prikazati i na HTV-u u subotu 12. listopada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve