Obavijesti

Sport

Komentari 16

Surać može i s 39: Takvih kao što smo Vuga i ja više nema

Surać može i s 39: Takvih kao što smo Vuga i ja više nema
3

KARIJERA KAO HNL Jakov Surać (39) prvu je utakmicu odigrao u prvoj sezoni HNL-a. Igrao je protiv Štimca, Bilića i Rapaića, a danas igra protiv Vlašića i Ćorića...

VIDEO

Ponosan sam što sam postao najstariji igrač u povijesti HNL-a, ali ujedno i tužan jer sam svjestan kako je svakim danom kraj sve bliže. Još se dobro osjećam, no ipak se pomalo pripremam za kraj igračke karijere, kaže kapetan Zadra Jakov Surać (39).

Ušavši u igru na poluvremenu ogleda sa Splitom postao je rekorder. Njegova klupska karijera traje koliko i HNL. Debitirao je u proljeće 1992., u prvoj sezoni hrvatskog prvenstva.

- Sjećam se kao da je bilo jučer, trener Vidov me uveo protiv Cibalije, dobili smo 3-1, a zbog rata se igralo u Solinu. Najdraže pobjede su protiv Dinama, najteži poraz onaj od Međimurja, kada smo primili gol u ‘94 minuti i ispali iz lige - prisjeća se Surać i nastavlja:

- Najbolniji trenutak svakako je smrt suigrača Hrvoja Ćustića. To će mi zauvijek ostati neizbrisiva slika u sjećanju. Njegova me smrt pogodila više nego kad su me pritvorili u aferi Offside.

Nikad Surać nije otišao u inozemstvo.

- Bio sam u Osijeku, nisam se snašao, pa sam prešao u Zagreb. No čim se Zadar vratio u ligu vratio sam se kući i nikad nisam zažalio - rekao je Surać, koji za nečim danas ipak žali:

- Možda što nisam otišao u Hajduk. Dvaput sam bio pred potpisom ugovora, no odustao sam jer sam želio igrati, a Hajduk je tad bio moćan.

“Prijeti” mu samo 40-ak dana mlađi Davor Vugrinec...

- Vuga je legenda, ta 144 gola nitko neće ponoviti. On ima svoj rekord, ja svoj i teško da će ih ikad itko oboriti. Mi smo stara garda, druga je to genetika, zato i trajemo duže.

Na terenu je najsretniji bio s Almirom Turkovićem i Marinom Prpićem.

- To su igrači poteza, lucidnosti... A noćna mora su mi bili Milan Rapaić i Robert Prosinečki. Rapaić je driblao i pričao s nama: ‘Ajde, dođi dragi, uzmi mi loptu’. Njemu i Prosinečkom je nemoguće uzeti loptu. Ne smiješ ih ni napasti jer će te osramotiti.

Posebno pamti i cimera Josipa “Jolu” Butića, s kojim je najviše prijateljevao.

- Jedno vrijeme smo nove suigrače zvali na telefon i predstavljali se kao novinari. Hrkovac je po dolasku iz Intera u Zadar istu večer dao tri intervjua.

Čini mi se da se i danas vodi ‘produženi Offside’...

U pritvoru mi je bilo teško, no znao sam da sam nevin i da se to na koncu mora dokazati. Oslobađanje sam doživio kao veliku satisfakciju, sjetio se Surać skandala iz 2010. pa dodao:

- Nažalost, ta afera nije gotova. Prema nama iz Zadra i dalje se vodi, ja bih to nazvao ‘produženi offeside’, očito je da nekome smetamo jer smo u Prvoj HNL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika