Obavijesti

Sport

Komentari 89

Susjede je srušio Pršo, pa čak i rukometaši u borbi za - broncu

Susjede je srušio Pršo, pa čak i rukometaši u borbi za - broncu
1

Hrvatska je prije četiri godine u borbi za broncu na Svjetskom prvenstvu pobijedila Sloveniju 31-16. Slovenci su nas u rukometu pobijedili prije 13 godina u polufinalu Eura kad su bili domaćini

VIDEO

Hrvatska i Slovenija veliki su sportski rivali. Pamte se nogometne, rukometne, košarkaške utakmice. Prisjetit ćemo se pet najvećih utakmica iz ova tri sporta u povijesti.

Hrvatska - Slovenija 24-25 (2000.)

Bolan poraz od Slovenaca u utakmici za peto mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu. Bili smo domaćini, očekivala se medalja, a na kraju smo završili na 6. mjestu. Poraz od Slovenije ostavio nas je bez Olimpijskih igara u Sydneyu. Zbog ovog poraza nismo branili zlato osvojeno četiri godine prije. Utakmica je riješena u zadnjim sekundama. Ledena dvorana je nakon 60 minuta ostala u šoku.

Slovenija - Hrvatska 0-1 (2003.)

Hrvatska je u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Euro 2004. godine pobijedila na Bežigradu u Ljubljani 1-0. Junak je bio Dado Pršo, koji je zabio s igračem manje. Četiri dana prije u Zagrebu je završilo 1-1. Slovenci su bili tvrd orah, ali za Pršu nisu imali lijeka. To je sigurno jedan od najvažnijih golova u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

Slovenija - Hrvatska 27-25 (2004.)

rukomet

Petar Metličić dugo će pamtiti polufinalnu utakmicu Europskog prvenstva sa Slovenijom u Ljubljani. Na parketu je proveo pet minuta, a onda mu je slovenski reprezentativac. Aleš Pajovič zabio prst duboko u oko.

- Osjetio sam jaku bol i znao sam da se dogodilo nešto opasno. Bojao sam se da mi nije izbio oko. Uplašio se i naš liječnik, jer bilo je i krvi, no to je bila krv od nokta kojim me je Pajovič dohvatio po koži. Je li to učinio namjerno ili nije - ne znam. Iskreno se nadam da nije - rekao je Pero nakon utakmice.

Nismo mogli bez ponajboljeg igrača. Slovenci su prošli u finale.

Slovenija - Hrvatska 67-65 (2009.)

Slovenci su bili bolji od nas u četvrtfinalu Eurobasketa u Poljskoj. Na poluvremenu smo vodili osam razlike, ali smo onda u trećoj četvrtini zabili samo tri koša. U dramatičnoj završnici bolje su se snašli Slovenci. Bio je to još jedan u nizu bolnih poraza naše košarkaške reprezentacije.

Hrvatska - Slovenija 31-26 (2013.)

I prije četiri godine smo sa Slovencima igrali u borbi za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Igralo se u Barceloni, a "kauboji" su slavili bez problema. Pobijedili smo 31-26. Domagoj Duvnjak i Ivan Čupić su zabili po osam golova. Nadamo se kako ćemo i večeras otići do bronce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled