Obavijesti

Sport

Komentari 3

Suspenzija: Hrvatski teniski sudac kažnjen zbog klađenja

Suspenzija: Hrvatski teniski sudac kažnjen zbog klađenja
1

Varaždinac Denis Pitner, koji je 2012. bio linijski sudac na Olimpijskim igrama, a sudio je i mečeve na Wimbledonu, suspendiran je još u kolovozu na 12 mjeseci

VIDEO

Novi skandal potresa tenis. Međunarodni teniski savez (ITF) u tajnosti je suspendirao dva suca, dok još četvoricu sumnjiči za korupciju i suradnju s kladioničarskom mafijom. Među dvojicom kažnjenih sudaca je i Hrvat.

Varaždinac Denis Pitner, koji je 2012. bio linijski sudac na Olimpijskim igrama, a sudio je i mečeve na Wimbledonu, suspendiran je još u kolovozu na 12 mjeseci.

ITF je Pitnera kaznio zbog redovitog klađenja na teniske mečeve. Pronašli su njegov račun preko kojeg se kladio.
Kazahstanski sudac Kirill Parfenov, pak, doživotno je suspendiran u veljači 2015. jer je pokušao manipulirati rezultatom jednog meča. Još četiri suca su pod istragom, a njih se tereti da su uzeli mito u zamjenu za uplitanje u kretanje rezultata.

Na turnirima niže kategorije s kašnjenjem su upisivali rezultate te su javljali kladioničarskoj mafiji tko je dobio poen. Na takav način mafijaši su zaradili iznimno mnogo novca.

HTS: Surađujemo s antikorupcijskom jedinicom

Na sve je ubrzo reagirao i Hrvatski teniski savez čije vam priopćenje prenosimo u cijelosti:

Hrvatski teniski savez je od početka upoznat sa slučajem suca Denisa Pitnera i svo je vrijeme bez zadrške surađivao s antikorupcijskom jedinicom na otkrivanju utemeljenosti navoda koji mu se stavljaju na teret.

HTS, što je u više navrata i ranije istaknuto, u potpunosti podržava borbu protiv korupcije, te će i nadalje aktivno surađivati sa svim tijelima koja su u to uključena. Jednako tako, prihvatit će sankcije koje u tom smislu budu izrečene, bez obzira o kome se radi. Sudac Denis Pitner je sankciju suspendiranja na 12 mjeseci prihvatio, te se HTS-ova sudačka sekcija, od dana kada je dobila službenu informaciju, u svom djelovanju drži sukladno navedenoj suspenziji.

Ovom prilikom još jednom želimo naglasiti da je borba za zdrave odnose u tenisu zajednički interes HTS-a i ITF-a, te će suradnja na tom polju i ubuduće biti nastavljena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika