Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Sve miriše na 2007. kad smo dobili Mađare u finalu SP-a

Naravno da se od tada puno toga promijenilo. Uvijek se lijepo sjetiti te utakmice, ali ovo će sad biti druga priča, sjeća se Maro Joković finala u Australiji u kojem je on bio jedan od ključnih igrača

vaterpolo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Mađari nisu zaboravili 2007. godinu. Deset je godina prošlo od finala Svjetskog prvenstva u Melbourneu i naše pobjede 9-8 nakon produžetka. Tada smo srušili Mađarsku koja je sigurno bila jača od ove. Imala je više klasnih igrača.

- Mi smo u toj utakmici pomalo bili i autsajderi. Nasreću, imali smo sjajnog Vićana na golu, tu je bio i odlični Pavić – prisjeća se Maro Joković, jedan od junaka finala u Australiji. 

Zabio je Joković gol koji je utakmicu odveo u produžetak, kasnije je ključne golove za zlato zabio Pavo Marković.

Kakva je to samo utakmica bila. Na klupi dva velikana svjetskog vaterpola. O uspjesima Ratka Rudića može se napisati i više od jedne knjige, a s druge je strane stajao Denes Kemeny. Čovjek koji je s Mađarskom osvojio tri uzastopna zlata na Olimpijskim igrama od 2000. do 2008. godine. Naosvajao se s Mađarima medalja i na svjetskim i europskim prvenstvima, ali je u toj utakmici pao protiv Hrvatske.

- Naravno da se od tada puno toga promijenilo. Uvijek se lijepo sjetiti te utakmice, ali ovo će sad biti druga priča – kaže nam Maro Joković, koji je protiv Srbije zabio tri gola.

Svojom ljevicom počeo je zabijati kad smo ga najviše trebali. On i Andro Bušlje su jedini naši igrači koji su bili u sastavu i te 2007. godine kad smo osvojili svoj jedini svjetski naslov. I Mađari imaju dvojicu igrača koji su u sastavu i sada. Jedan je golman Viktor Nagy, a drugi je kapetan Denes Varga.

Igrao je za Hrvatsku i Mile Smodlaka. Naš legendarni centar se također prisjetio te legendarne utakmice s Mađarima u ožujku 2007.

- Uvijek se lijepo osjećam kad se sjetim te utakmice. Mi smo praktički dvije-tri minute prije kraja bili otpisani. Zbog toga je pobjeda bila još slađa. Da, ta je Mađarska momčad bila zastrašujuće jaka, ali jaki su i sad. No, mi smo protiv Srba pokazali koliko smo moćni – rekao je Smodlaka.

I Mile je optimističan, a takvi su jučer bili i svi naši igrači. Nitko, čini se, ne sumnja u naše zlato u Budimpešti. Svjetsko zlato koje Barakude čekaju deset godina.

Naši partneri pišu
Message