Obavijesti

Sport

Komentari 37

Sveti Lovre spasio je Hajduk: Iskreno, ne sjećam se obrane

Sveti Lovre spasio je Hajduk: Iskreno, ne sjećam se obrane
1

Zbog ozljede lakta Lovre Kalinić nije išao na SP, a sad je postao heroj Hajduka. U posljednjim minutama protiv Šahtjara obranio je nezgodan udarac Nikole Pokrivača

VIDEO

Spasio nas je sam Bog i Lovre Kalinić fenomenalnom obranom pred sam kraj utakmice, rekao je nakon što je u svlačionici s igračima proslavio pobjedu nad Šahtjorom predsjednik Hajduka Marin Brbić.

I doista, bila je to obrana za pamćenje. Jedan 'zalutali metak' u 88. minuti odbio se od Maločine noge i promijenio smjer, Lovre je bio u padu, no u zraku se nekako izvio i izbio loptu u gol aut. Da je Šahtar zabio, bila bi to još jedno Hajdukovo tužno europsko poglavlje, ovako će se svi sjećati fenomenalne obrane Lovre Kalinića.

- Iskreno, bio sam toliko koncentriran na utakmicu da se ni ne sjećam te obrane. Reagirao sam refleksno i tek kad su me suigrači počeli grliti, shvatio sam koliko je to bila važna obrana. Ali to je za mene sve normalno, od golmana Hajduka se i očekuju takve obrane - kaže skromni Kalinić, koji je brzo potjerao suigrače.

- Vikao sam im da uzmu svako svog igrača, da nam slučajno ne zabiju gol.

Utakmica je imala neobičan uvod, na zagrijavanju mu je trener golmana Sandro Tomić zabio nekoliko golova u rašlje, pa mu se ispričavao.

- Prepao se da mi ne sruši samopouzdanje, nije lako kad ti na zagrijavanju sve ulazi. Ali, rekao sam mu da samo puca najbolje što zna, jer ni igrači Šahtjora neće kalkulirati. Eto, ispalo je dobro.

Bio je to veliki povratak mladog golmana, za kojim je ostalo crno proljeće. Proljeće koje je obilježila ozljeda lakta, zbog koje je propustio i Svjetsko prvenstvo.

- Bilo mi je teško, najteže razdoblje života, ali ako ne gubiš vjeru i ako pošteno radiš, sve će ti se vratiti. Ozdravio sam, pokazao da nisam zaboravio braniti i sada želim nastaviti. Nadam se još boljim obranama kojima ću pomoći i klubu i sebi - kaže 'Sv. Lovre spasitelj'. 

No iako se zove Lovre, Sv. Lovru slavi tek od nedavno.

- Sveti Lovre je svetac zaštitnik Stobreča, mjesta iz kojeg je moja zaručnica Jelena – nasmijao se i dodao kako mu je Jelena uz obitelj i prijatelje bila najveća podrška u teškim trenucima, kad je shvatio da neće na SP.

- Svi koji se bave nogometom željeli su biti u Brazilu, pa tako i ja, ali realno, bio sam ozlijeđen, nije bilo ni logike da me izbornik pozove. Očito mi nije bilo suđeno, ali nadam se da jednog dana hoće. Na meni je da radim, a ako obranama zaslužim poziv, vjerujem kako će me izbornik pozvati.

Zadnja prepreka na Hajdukovom putu do Europske lige je ukrajinski Dnjipro.

- Oni su ozbiljna momčad, sveukupno kvalitetnija od nas, ali ako mi budemo igrali kao protiv Šahtjora, onda im možemo parirati. Možda i ne prođemo u Europsku ligu, ali ćemo se sigurno boriti i dati sve od sebe – kaže Lovre, čiji će prezimenjak i nekadašnji suigrač Nikola biti velika prijetnja.

- Nikola je čudo, što treba pričati o njemu. Jak je u duelu, odlično gradi loptu, ima odličan šut, spretan je u kaznenom prostoru. Uostalom, prezime dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, ha, ha, ha...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao