Obavijesti

Sport

Komentari 205

Svi smo mi Bruno Marić: Suci su podržali pretučenog kolegu

Svi smo mi Bruno Marić: Suci su podržali pretučenog kolegu
6

PROTEST SUDACA Napad na daruvarskog suca Brunu Marića ujedinio je sve suce Prve i Druge HNL, koji će u ovom kolu odjenuti posebne majice u znak solidarnosti...

VIDEO

Napad na Brunu Marića solidarizirao je sve nogometne suce prve i druge lige i na svim utakmicama ovoga kola izaći će u majicama s natpisom “Crveni karton nasilju - svi za jednog, jedan za sve”.

Prvi koji su to napravili su suci na utakmici Slaven Belupa i Dinama u Koprivnici. Duje Strukan i njegovi pomoćnici izašli su na travnjak s porukom podrške za pretučenog kolega, te porukom osude protiv nasilja.

NK Slaven Belupo - GNK Dinamo

- Čuo sam da su suci pokrenuli akciju podrške i jako mi je drago zbog toga. Lijepo je znati da su kolege uz vas. Skoro sve kolege su me zvali nakon napada - javio se s terapije Bruno Marić i nastavio:

- Ruke su mi natečene, ali sreća što ovdje u Daruvaru imam najbolji tim za rehabilitaciju i brzi oporavak.

Istina, sudačka organizacija nije baš primjer homogene i solidarne grupacije, no sramotni napad na Brunu Marića uspio je sve suce staviti pod jedan stijeg. S razlogom, jer, ne daj Bože, danas-sutra, netko bi od njih mogao dobiti po “glavi” zbog jednog nedosuđenog penala ili zaleđa. Ili možda čak i auta.

NK Slaven Belupo - GNK Dinamo

Suci ljuti na Beusana

- Upravo to. Vjerujem da ni ostalim sucima sad više nije lako. Dvaput će razmisliti treba li suditi penal, pokazati nekome žuti karton jer će im kroz glavu prolaziti: ‘Što ako me prebiju zbog žutoga kartona?’. To nikako nije dobro - kaže Marić.

Istupio je i Mateo Beusan, najpoznatije hrvatsko “oko sokolovo”, no njegova razmišljanja nisu baš oduševila suce. U brutalnom napadu Beusan se dotaknuo pištolja koji je nosio Bruno Marić, pa je čak doveo u pitanje i Marićev izbor restorana. Jer, po Beusanu, da parafraziramo, Marić nema što tražiti u Stobreču. 


Daruvarski je sudac nakon najvećeg hrvatskog derbija u rujnu prošle godine odlučio da više nikad neće suditi derbi. Pritisci, prijetnje i uvrede natjerali su ga da se makne od velikih svjetala. No to nije bilo sve. Nakon ovosezonske utakmice u Zaprešiću, kad Hajduku nije dosudio penal, odlučio je da neće više suditi na utakmicama Hajduka.

Njegov potez je, čini se, potaknuo na razmišljanje i riječkog suca Ivana Bebeka, pa je i on zatražio izuzeće s Hajdukovih utakmica. I Marić i Bebek očito su smatrali da je njihovo pojavljivanje i suđenje na utakmicama Hajduka preveliko opterećenje za sudačku organizaciju.

Suci se, sad je to evidentno, drže zajedno i zasad će istupiti samo s majicama u znak potpore Mariću. No napadnu li huligani još kojeg djelitelja pravde, mogao bi HNL ostati bez sudaca.

Sve je otišlo kvragu

Jer sljedeća njihova mjera, ili oblik štrajka, zovite to kako hoćete, bit će odgoda utakmice za nekoliko minuta, potom vjerojatno i otkazivanje utakmica, pa cijeloga kola, a to onda znači samo jedno - dolazak stranih sudaca. O tome se priča već jako dugo, pogotovo kad su u pitanju utakmice Dinama i Hajduka, no nikad nije realizirana.

Kukavički napad petorice na jednoga, nasreću, Marića nije stajao života. Ovaj put. Sljedeći put, ako ne odradi policija svoj posao, možda posljedice budu teže. Jer ako se zbog jednog penala ide čovjeku oduzeti život, onda smo svi otišli kvragu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu