Obavijesti

Sport

Komentari 46

Drama: Poljaci izbacili Švicarce poslije boljeg izvođenja penala

Drama: Poljaci izbacili Švicarce poslije boljeg izvođenja penala
7

Granit Xhaka je promašio čitav gol i gurnuo Poljake u poziciju da večeras mirno gledaju utakmicu Hrvatske i Portugala gdje će saznati svog protivnika među osam najboljih

VIDEO

U prvom paru osmine finala sastali su se Poljska i Švicarska u St. Etienneu i nije se moglo dramatičnije odlučiti o pobjedniku. Prvog smo četvrtfinalista saznali tek nakon pucanja penala jer u 120 minuta to nije bio slučaj. Nije da nije bilo prilika, ali nedostajalo je koncentracije u završnici. 

Granit Xhaka je promašio čitav gol i gurnuo Poljake u poziciju da večeras mirno gledaju utakmicu Hrvatske i Portugala gdje će saznati svog protivnika među osam najboljih.

Rekord: U prvom poluvremenu viđena 22 udarca prema golu

Nije bilo iznenađenja u sastavima, oba su izbornika poslala na teren ono najbolje što su imali na raspolaganju danas. Već u prvoj minuti Arek Milik promašuje stopostotnu šansu, pucao je preko gola nakon što je Lewandowski 'isprovocirao' pogrešku uže zadnje linije Švicaraca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igralo se gotovo otvoreno, pucalo se sa svih strana, ali ne previše precizno. Poljaci su djelovali bolje i odlučnije što je nagrađeno golom u 39. minuti. Grosicki je povukao loptu po lijevoj strani, probio se u poziciju za centaršut i zatim pronašao Kubu. Ovaj je ostao sam ispred Sommera i lagano poentirao za vodstvo.

Switzerland v Poland - EURO 2016 - Round of 16

Otvoreni Švicarci nagrađeni jednim od najljepših golova na Eurima u povijesti

Prvo je poluvrijeme produciralo 22 udaraca ukupno na utakmici što je rekord francuskog Eura, stoga se u nastavak ušlo jednakim tempom. Švicarski izbornik Vladimir Petković posve otvara utakmicu uvođenjem Embola i Derdiyoka pa su Švicarci igrali s tri špice tražeći izjednačenje.

To se i dogodilo u 82. minuti na impresivan način. Xherdan Shaqiri zabio je jedan od najljepših golova u povijesti Eura i sigurno najljepši gol na ovom Europskom prvenstvu. Popularnim 'škaricama' pucao je s vrha šesnaesterca i pogodio sam lijevi kut gola Fabianskog. 

Switzerland v Poland - EURO 2016 - Round of 16

Švicarci su se vratili u utakmicu te izborili produžetke u kojim je Poljska imala 'prednost', budući da njihov izbornik Adam Nawalka nije radio zamjene u regularnih 90 minuta. Međutim, niti odrađene zamjene nisu Poljacima pomogle da zagospodare terenom jer su Švicarci nametali svoj ritam.

Fabianski čudesnom obranom spasio Poljake

U 112. minuti Eren Derdiyok promašuje sjajnu šansu. Lijepo ga je promašio Shaqiri, švicarski napadač je šutirao, no impresivnom interevencijom Lukasz Fabianski spasio je Poljake od mogućeg ispadanja. 

Switzerland v Poland - EURO 2016 - Round of 16

Niti nakon 120 minuta igre, nismo dobili putnika u četvrtfinale. Morali su se pucati penali, a rasplet je bio ovakav:

1. serija: Lichsteiner zabija za Švicarsku, Lewandowski za Poljsku
2. serija: Xhaka promašuje čitav gol, Milik ne griješi
3. serija: Shaqiri sigurno pogađa, ne griješiti niti Kamil Glik
4. serija: Schar ne griješi, kao niti Kuba
5. serija: Rodriguez zabija, ali i Krychowiak što Poljake šalje u četvrtfinale Eura!

OSMINA FINALA:

Švicarska - Poljska 1-2* (Shaqiri 82'/ Blaszczykowski 39')

*Poljaci su prošli poslije boljeg izvođenja penala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio
Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu