Obavijesti

Sport

Komentari 0

Svjetsko prvenstvo u Kataru je najgledaniji sadržaj u Hrvatskoj

Svjetsko prvenstvo u Kataru je najgledaniji sadržaj u Hrvatskoj

Najgledaniji televizijski događaji u Hrvatskoj u proteklih sedam dana bila je emisija Qatara emitirana na dan utakmice Hrvatska – Kanada. Zabilježila je visokih 36 posto prosječne minutne gledanosti

VIDEO

HRT ostvaruje rekordne rezultate u gledanostima na svojim kanalima i platformama na kojima prati Svjetsko nogometno prvenstvo – u posljednjih tjedan dana ti su sadržaji zauzeli, prema podacima AdScannera, 50 prvih mjesta na ljestvici gledanosti, izvijestili su s HRT-a.

Najgledaniji televizijski događaji u Hrvatskoj u proteklih sedam dana bila je emisija Qatara emitirana na dan utakmice Hrvatska – Kanada. Zabilježila je visokih 36 posto prosječne minutne gledanosti, dok su dvije dosad odigrane utakmice naše reprezentacije privukle čak 80 posto gledatelja koji su u tom trenutku gledali televizijske programe, izvijestili su s javne radiotelevizije.

Dodaju da se zbog velikog interesa za Svjetsko nogometno prvenstvo na HRTi aplikaciju registriralo čak 160.000 novih korisnika čime se s broj registriranih korisnika na toj platformi popeo na 1.140.000. Sadržaj SP na HRTi platformi do sada je gledalo 300.000 ljudi, a odgledano je ukupno više od 600.000 sati sadržaja.

Utakmicu Hrvatska - Maroko gledalo je više od 100.000, a Hrvatska - Kanada preko 60.000 jedinstvenih korisnika, ističu s HRT-a. Smatraju i da je broj realnih gledatelja barem dva do tri puta veći jer ova brojka govori samo o broju uređaja te da je više korisnika pratilo utakmicu na jednom uređaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čitanost portala je za cijelo vrijeme SP-a preko 100.000 jedinstvenih korisnika, a na dan utakmice Hrvatska - Maroko premašila je 220.000 jedinstvenih korisnika, dok je doseg za vrijeme cijelog prvenstva udvostručen, navode s HRT pozivajući se na podatke Gemius Audienca.

Od početka SP-a i društvene mreže HRT-a imaju najveći doseg od svih medija u Hrvatskoj.

''HRT Sport Facebook stranica ima trenutno najjači rast i doseg među sportskim profilima, sadržaji na You Tubeu su na drugom mjestu svih medijskih profila, a Instagram HRT-a s pojačanim aktivnostima oko Svjetskog prvenstva proširuje svoj doseg za 500.000 ljudi. Novitet s početkom prvenstva je HRT-ov Tik Tok profil s kojim je odmah došao u top tri najgledanijih Tik Tok profila u medijskom segmentu'', ističu.

Za vrijeme SP-a pojačano je i zanimanje slušatelja na Drugom programu Hrvatskog radija pa i Hrvatski radio ovih dana bilježi rekordnu slušanost.

''HRT prati Svjetsko prvenstvo na svim svojim kanalima i platformama – nikad opširnije i sadržajno bogatije. Potrudili smo se pokriti sve dobne skupine i navike i obveze korisnika te im omogućili praćenje prvenstva na kanalima na kojima obično prate sportske sadržaje i na mjestima na kojima se nalaze, posebno zato što je ovo prvenstvo specifično i zbog razdoblja u godini i zbog termina utakmica. Na televiziji, radiju i svim važnim digitalnim platformama HRT-a, korisnici mogu pratiti sve sadržaje prvenstva što se pokazalo kao vrlo uspješan potez jer smo na svim kanalima na top pozicijama po praćenosti sadržaja'' rekao je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb,

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu