Obavijesti

Sport

Komentari 0

Svoj na svoga - Ne želim smijeniti učitelja!

Svoj na svoga - Ne želim smijeniti učitelja!
5

U derbiju Dinama i Rijeke jedan Varaždinac odlučuje o sudbini drugog - Zlatko Dalić bio je Vartekosov igrač kad je Ivanković bio trener

VIDEO

Od njega sam mnogo naučio, zapravo, zbog njega sam krenuo u trenerske vode, priča Zlatko Dalić o Branku Ivankoviću. Bio je Varteksov igrač kad je Ivanković bio trener, nakon treninga je ostajao i zapisivao vježbe i profesorove zamisli. Zadnju Novu godinu dočekali su zajedno u Ivankovićevu kafiću Contra u Varaždinu, redovito se čuju...
- Kad god smo u isto vrijeme u Varaždinu, nađemo se na kavi i dugo pričamo o nogometu. O Dinamu, Rijeci, svemu - rekao je Zlatko Dalić.
U subotu navečer će taj Dalić biti Ivankovićeva noćna mora. Pobijedi li učenik, profesor bi mogao ostati bez posla. A nije nemoguće, Rijeka je odlična, u velikoj formi, Dinamo u krizi.
- Svaki trener dođe jednom u krizu, ali nije mi drago se priča o tome kako će Ivanković otići izgubi li od Rijeke. I da ću ga ja smijeniti. Ne bih želio da se to dogodi, odnosno, volio bih da o toj temi uopće ne pričamo. Pa čovjek je ipak imao 28 pobjeda zaredom, to ne može svatko.
Vidi se da ga to muči, no bez obzira na sve, uživa u pozivima i medijskim nastupima.
- Raduje me što je Rijeka došla do toga da u Maksimirau igra derbi prvenstva, da se o toj utakmici priča. Sigurno se nećemo doći braniti, igrat ćemo svoju igru. Radije da izgubimo 4-3, nego da izvučemo 0-0 igrajući bunker.

'LJUBAV' DINAMA I RIJEKE
1999. - Gračan protiv Zajeca
Nenad Gračan doveo je Rijeku u Maksimir, Dinamo je nedavno pobijedio Ajax u Amsterdamu. Gračan je pobijedio 1-0 i Velimir Zajec je postao bivši trener. Gol je zabio Boško Balaban.

2002. - Kate protiv Ilije
Ivan Katalinić bio je Rijekin trener u proljeće 2002. i u Zagrebu je uspio pobijediti 3-2. Ilija Lončarević nakon utakmice nije više bio Dinamov trener, zamijenio ga je na nekoliko tjedana Marijan Vlak pa Ćiro.

2004. - Scoria protiv Gračana
Nenad Gračan, Zajecov “krvnik”, doživio je istu sudbinu na Dinamovoj klupi baš protiv Rijeke. Ovog puta, nakon niza loših rezultata, izgubio je 4-2 u Rijeci, pobijedio ga je talentirani trener Elvis Scoria.

2007. - Ivanković protiv Scorije
Taj Elvis Scoria sad slovi kao jedan od kandidata za novog Dinamova trenera ako Branko Ivanković “padne” u derbiju. Boško Balaban, koji je presudio Zajecu, sada je glavni “modri” napadač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja