Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tajvanska senzacija: Osvojit ću sa Splitom pa idem na farmu...

Tajvanska senzacija: Osvojit ću sa Splitom pa idem na farmu...
12

Ljetos sam gledala SP u Rusiji i promislila 'Ako su muškarci ovako dobri, valjda je i ženska liga kvalitetna'. Navijala sam za Hrvatsku i Island, kaže simpatična Tseng, visoka 150 cm i teška 40-ak kilograma

VIDEO

Nakon 12 godina uzastopne dominacije osječkih nogometašica, na prvo mjesto 1.HNLŽ zasjele su cure iz Splita, koje hrabro najavljuju osvajanje naslova i plasman u Ligu prvakinja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01

A da sve ide u tom smjeru, potvrđuje i podatak da su u prvom dijelu prvenstva bile neporažene, a tijekom zimske dodatno su se pojačale iskusnim inozemnim igračicama te odradile pripreme u Turskoj, o kojima ne mogu ni sanjati čak ni mnogi muški prvoligaški klubovi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

Djevojke trenera Božidara Miletića upravo su se vratile iz Turske, a dočekala su ih brojna pitanja splitskih ljubitelja sporta, pa i šire, poput pitanja otkud im novac za pojačanja i pripreme, tko to sve skupa financira, zbog čega...

- Stvar je jednostavna, sve je to plod rada uprave. Sportski direktor Alen Moharić ima dobre veze u Njemačkoj odakle je doveo tri sponzora, uspostavili smo suradnju s financijski moćnim klubom BIIK Kazygurt iz Kazahstana koji nam je ustupio nekoliko svojih igračica koje oni i dalje plaćaju, a bili smo i njihovi gosti na pripremama u Turskoj, gdje smo odradili četiri prijateljske utakmice - otkriva nam predsjednica "crvenih" Vinka Fabjanac.

Splićanke trenutno dijele prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s Osijekom, no imaju utakmicu manje i još uvijek su neporažene. Vjeruju da će tako ostati sve do kraja prvenstva, a ključan će biti međusobni ogled 2. lipnja u Osijeku, u kome Splićanke ne smiju izgubiti više od 2-0.

Plan ''crvenih'' je prijaviti se za organizaciju jedne od skupina ženske Lige prvaka u kolovozu u Splitu, i zbog toga su se pojačale s nekoliko internacionalnih igračica, Hrvaticama iz Australije i Kanade Laurom Spiranovic i Stephany Bukovac, Brazilkom Sandrom Vierom te iskusnom bivšom reprezentativkom Tajvana Tseng Shu-o, koja premda visoka svega 150 cm i teška tek nešto preko 40 kilograma, može pokriti sve pozicije u veznom redu i napadu. 

- Dugo godina igram u inozemstvu, menadžer me pitao želim li u Hrvatsku i odmah sam pristala. Ljetos sam gledala SP u Rusiji i promislila 'Ako su muškarci ovako dobri, valjda je i ženska liga kvalitetna'. Navijala sam za Hrvatsku i Island jer sam i tamo igrala - otkriva nam simpatična Tseng, koja je osim u rodnom Tajvanu, igrala i u Kini, Japanu, SAD-u, Australiji, Austriji, Islandu, Francuskoj....

- U Split sam došla pomoći ekipi da osvoji prvenstvo i da se plasira u Ligu prvakinja. Naporno radimo, djevojke daju sve od sebe, fokusirane su, dosta razgovaramo i vjerujem da ćemo uspjeti. 

Split još nije stigla upoznati jer su tek stigle s priprema u Turskoj, no sviđa joj se klima, hrana i atmosfera u svlačionici. 

- Iz bogatog iskustva mogu reći da je ključ dobre atmosfere međusobni respekt među curama. U inozemstvu sam već skoro deset godina, igrala sam po cijelom svijetu i svugdje je to bio ključ uspjeha - kaže bivša reprezentativka svoje zemlje, koju mnogi miješaju s Tajlandom. 

- Tajvan - Tajland, Irak - Iran, Australija - Austrija... - svi miješaju te zemlje pa sam često morala ispravljati suigračice i trenere, sve dok ne nauče da Tajvan i Tajland nisu isto - smije se Tseng, koja obožava Messija i Ronalda, ali odbija kazati s kim bi se u muškom svijetu nogometa njena igra mogla usporediti. 

- Oni su nogometni genijalci i teško je uspoređivati njihov stil igre s bilo čijim, čak i u muškom nogometu. Ne bih se uspoređivala čak ni s najboljim ženom na svijetu, Brazilkom Martom

Tseng je rođena u Kaohsiungu, gdje i danas živi njena obitelj, imaju farmu na kojoj je i sama uzgajala životinje, bave se i povrtlarstvom, imaju ribarski brod... 

- Jednoga dana ću se vratiti na svoju farmu, no prije toga želim osvojiti još koji trofej, po mogućnost sa Splitom - zaključuje simpatična Tajvanka aboridžinskog porijekla.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu