Sport

Komentari 0

Mikulić osvojio srebro u Tokiju: Cura je plakala, ali sad slavi, ubit će me jer sam to otkrio

Mikulić osvojio srebro u Tokiju: Cura je plakala, ali sad slavi, ubit će me jer sam to otkrio

Mikulić je u četvrtfinalu pobijedio Marokanca Rachida Ismailija 28-11. Zatim je srušio prvog nositelja, Amerikanca Evana Medella 28-9, a u finalu je boljio bio Iranac Asghar Azizaghdam 12-10

Hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić (26) osvojio je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji +75 kg! U finalu je izgubio od iranskog borca Asghara Azizaghdama 12-10.

- Čeka me obitelj, prijatelji, samo nećaka imam 10, 11. I oni slave i oni feštaju. Cura je prvo plakala, pa sad slavi, ubit će me kad ovo čuje, ali nema veze. Svi su presretni, ovo je velika stvar - rekao je nakon osvajanja medalje Mikulić.

POGLEDAJTE VIDEO: Bakljada za Mateu Jelić

Mikulić je izborio finale nakon što je u polufinalu pobijedio prvog nositelja turnira Amerikanca Evana Medella 28-9. Ivan je bio i nadomak zlatu, ali je u dramatičnom finalu izgubio 12-10. 

Mikulić je odlično krenuo i nakon prve runde poveo je 6-1, a na staru druge imao je i 7-1, no Iranac je okrenuo rezultat u vodstvo 10-7. Naš borac je uspio izjednačiti (10-10) 30 sekundi prije kraja, no Aziziaghdam je 12 sekundi prije kraj poveo 12-10 i prednost obranio do kraja.

- Bilo je neizvjesno, neke stvari su mogle biti bolje, ali srebro je tu oko vrata. Ovo je prva povijesna paraolimpijska medalja za hrvatski tekvando. Presretan sam, ovo je kruna mojeg rada i karijere. U posljednjih 10 godina osvojio sam 11 medalja, o ovome sam sanjao. Nikada nisam bio bolje pripremljen, imao sam i mentalnu snagu -  kazao je član splitskog Galeba.

Tekvondaš splitskog Galeba u prvom kolu je bio slobodan, a potom je u četvrtfinalu porazio Marokanca Rachida Ismailija Alaouia s uvjerljivih 28-11.

Mikulić je osigurao šesto hrvatsko odličje na POI u Tokiju, a za sedmo se pobrinuo Deni Černi u bacanju kugle. Prvu medalju u Tokiju osvojio je Velimir Šandor, koji je bio srebrni u bacanju diska u kategoriji F52, a potom su Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile broncu u ekipnom natjecanju stolnoteniskog turnira.

Seriju je nastavio Ivan Katanušić srebrom u bacanju diska u kategoriji F64, a uslijedile su bronce Dine Sinovčića na 100 m leđno i Mikele Ristoski u skoku u dalj. Ovo su postale rekordne POI za Hrvatsku. U Londonu i Riju naši su sportaši osvojili pet medalja, a sad, evo, već sedam.

Paratekvando je prvi put uvršten u program Paraolimpijskih igara i mladi Splićanin ostat će zapamćen kao prvi hrvatski predstavnik u povijesti iz ovog sporta na POI.

Završio je fakultet

Mladi Splićanin, koji je rođen bez lijeve podlaktice, tekvando trenira već 18 godina, a sve je počelo slučajno kad je otišao s prijateljem na trening. Kako je volio akcijske filmove s borilačkim vještinama, tekvando mu se odmah svidio.

Dolazi iz brojne obitelji od sedmero sestara i braće. Nakon Klasične gimnazije Don Frane Bulić, završio je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, odnosno specijalistički stručni studij za trenera tekvandoa. Već je tri godine i u sretnoj ljubavnoj vezi.

Najčitaniji članci