Obavijesti

Sport

Komentari 3

Talentirani Hrvat izluđivao je Partizan. Utrpao im 21 koš

Talentirani Hrvat izluđivao je Partizan. Utrpao im 21 koš

Andrija Jelavić je prije godinu dana iz Cedevite Junior došao u Megu, prošlu sezonu kalio se u OKK Beogradu, a ove će biti jedan od nositelja Mege. Pokazao je to protiv Partizana

VIDEO

Da je Mega Basket poligon za razvoj košarkaša, to je već općepoznato. U tom beogradskom klubu, koji je u rukama srpskog menadžera Miška Ražnatovića, razvijao se dvostruki MVP i prvak NBA lige Nikola Jokić, stvorili su i Nikolu Jovića, košarkaša Miami Heata, a kratko je član ove momčadi bio i hrvatski centar Ivica Zubac, koji igra u Clippersima.

Zanimljivo, posljednjih godina udarna snaga Mege postali su Hrvati. Prije dvije godine jedan od najboljih igrača bio je Karlo Matković, prošle sezone dominirali su Danko Branković i Matej Rudan, a čini se da će ove sezone ključ momčadi biti u rukama Andrije Jelavića (19).

Pomalo je to i tužna realnost hrvatske košarke. Mladi igrači u domovini ne mogu dobiti uvjete dostojne svog talenta pa moraju u susjedstvu brusiti svoje vještine. Andrija Jelavić je prije godinu dana iz Cedevite Junior došao u Megu, prošlu sezonu kalio se u OKK Beogradu, a ove će biti jedan od nositelja Mege.

Njegov klub je u četvrtfinalu ABA Superkupa izgubio od Partizana 89-78, a 19-godišnji krilni centar odigrao je fenomenalnu utakmicu. Zabio je 21 koš uz pet skokova i tri asistencije. Šut mu je bio fantastičan, gađao je osam od 12, a trica je bila na tri od pet. 

Do same završnice Mega je na njegovim krilima držala susret u egalu, ali je širina i kvaliteta rostera koju Partizan ima na kraju bila ključna. Meginim mladićima ponestalo je snage u posljednjim minutama pa je aktualni prvak ABA lige slavio s uvjerljivih plus 11. 

Jelavić igra na poziciji krilnog centra, visok je 205 cm, a krasi ga izuzetno mekana ruka i sjajan šut, što je i pokazao protiv Partizana. Jako dobro kontrolira loptu za svoju visinu, a u nekoliko navrata je protiv beogradskog kluba pokazao koliko je moćan u prodoru. Hrvatska ima velikog talenta koji, opet, nije u našim rukama, ali nadamo se da će ga u Megi znati izbrusiti, kao primjerice Nikolu Jokića. Ima sve predispozicije za velike stvari, a veliki dobitnik u svemu tome mogla bi biti i hrvatska reprezentacija. Redoviti je član mladih selekcija, ali ako ovako nastavi, uskoro bi ga mogao nazvati izbornik Josip Sesar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...