Obavijesti

Sport

Komentari 35

Talentirani napadač Švicarske U-21: Izabrao bih Hrvatsku!

Talentirani napadač Švicarske U-21: Izabrao bih Hrvatsku!
1

Činjenica je da sam ja rođen u Švicarskoj i da igram za tu U21-reprezentaciju. No, također moje srce jako kuca za Hrvatsku i odabrao bih Hrvatsku, rekao je Drmić

VIDEO

Napadač Züricha i U-21 nogometne reprezentacije Švicarske Josip Drmić u razgovoru za Totalsport govori o svom igračkom usponu, nastupu protiv mladih Hrvata, te očekivanjima u budućnosti...

Nakon što je prošao sve mlađe kategorije Züricha 19-godišnji Josip Drmić odradio je prvu seniorsku sezonu u kojoj se u kratkom vremenu nametnuo kao prva napadačka opcija ovog švicarskog prvoligaša.

- Sigurno da mogu biti zadovoljan svojim igrama i napretkom kojeg sam ostvario u premijernoj sezoni u prvoj momčadi. U proljetnom dijelu ustalio sam se u najboljoj jedanaestorici, zabio nekoliko pogodaka u prvenstvu i kupu, pa s optimizmom gledam prema budućnosti.

U 20 nastupa u elitnom rangu švicarskog nogometa Drmić je postigao pet golova, a sezonu je okončao sjajnom predstavom kod Thuna u zadnjem kolu kada je postigao i prvi seniorski hat-trick. Efikasan je bio i u nacionalnom kupu gdje je u tri nastupa postigao isto toliko golova.

- Rekao bih da je moj golgeterski učinak bio vrlo dobar ove sezone. Kako sam više igrao počeo sam i redovitije zabijati. Konkurencija u klubu je teška, ali ja imam vjere u svoje sposobnosti. Na svakoj utakmici dajem sve od sebe i osjećam stalan napredak.

Cijenjeni hrvatski strateg i šef omadinskog pogona Basela Ivan Težak drži da se radi o iznimnom talentu koji sigurno ima kapaciteta za hrvatsku reprezentaciju. Težak je svojevremeno "otkrio" Mladena Petrića i Ivana Rakitića, a pravu šansu u Baselu osigurao je mladim Albancima Shakiriju i Xhaki koji su nedavno transferirani u Bayern i Borussiju Mönchengladbach. Boris Smiljanić, kapetan Grasshopera, također smatra da je Drmić najtalentiraniji Hrvat u Švicarskoj.

- Puno mi znače pohvale ljudi poput Težaka i Smiljanića čije riječi imaju težinu u nogometnim krugovima. Drago mi je da imaju tako visoko mišljenje o meni. Pokušat ću opravdati takve ocjene i u nastavku karijere.

*Težak je spomenuo da u dvoboju mlade momčadi Basela protiv odgovarajuće selekcije Züricha nikako nisu mogli pronaći rješenje kako bi Vas zaustavili. Kaže da ste vrlo nepredvidljiv igrač.

- Uz osjećaj za gol, brzinu bih istaknuo kao svoju najveću vrlinu. To su moje odlike i zato mislim da sporiji igrači imaju problema sa mnom.

*Već 2. lipnja zaigrat ćete u Hrvatskoj u sudaru U21-reprezentacija. U Koprivnici vas očekuje drugi nastup protiv domovine vašeg podrijetla.

- Jako mi je drago što ću još jednom imati priliku igrati protiv Hrvatske. Igrao sam i u prvoj utakmici kada je Švicarska pobijedila 4-0, a nadam se nastupu i u Koprivnici.

*Ono što sve najviše zanima je kakav bi bio vaš odabir kada bi dobili pozive u seniorske reprezentacije Švicarske i Hrvatske.

- Činjenica je da sam ja rođen u Švicarskoj i da igram za U21-reprezentaciju zemlje u kojoj živim cijeli život. No, također moje srce jako kuca za Hrvatsku i, da vam budem iskren, odabrao bih Hrvatsku. Nije me još nitko kontaktirao iz Hrvatskog nogometnog saveza, ali ima još vremena. Takav poziv sigurno bih prihvatio.

*I za kraj usporedite nam nogomet kakav preferira Švicarska, koja u posljednje vrijeme postiže vrlo dobre rezultate u mlađim kategorijama, u usporedbi s onim što ste vidjeli od Hrvatske U21-vrste.

- U Švicarskoj se igra znatno brže. Čini mi se, bez ljutnje, da je hrvatski reprezentativni nogomet postao malo spor, da ne kažem staromodan. Ipak, vjerujem da na Europskom prvenstvu izbornik Bilić ima jako dobar kadar i da će dovesti momčad u najbolju formu i potom napraviti dobar rezultat u Ukrajini i Poljskoj - zaključio je Josip Drmić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani