Obavijesti

Sport

Komentari 7

Talijani se zapalili za Hrvata: Petar Musa napušta Benficu?

Talijani se zapalili za Hrvata: Petar Musa napušta Benficu?
5

Kao rezervni napadač ima sjajne brojke, a ove godine Zlatko Dalić mu je ukazao priliku i nakon debija u ožujku za Vatrene je odigrao šest susreta. Cijena hrvatskog napadača je osam milijuna eura i žele ga u Serie A

VIDEO

Hrvatski reprezentativac i rezervni napadač portugalske Benfice već bi u siječnju mogao promijeniti adresu. Iza Petra Muse (25) je možda i najuspješnija godina u karijeri nakon koje su interes pokazali klubovi iz talijanske Serie A.

Statistika Petra Muse

Statistika Petra Muse

I ne samo pokazali, dva kluba iz treće najjače lige svijeta Benfici su poslala službene upite, donosi talijanski novinar i ekspert za transfere Nicolo Schira.

Još nije poznato o kojim klubovima je riječ, no kako Musa ima odlične brojke kao rezervni napadač i kako mu je tržišna vrijednost prema Transfermarktu osam milijuna eura, za pretpostaviti je da ga pokušavaju dovesti klubovi i gornjeg doma Serie A. Malo je vjerojatno da bi netko iz donjeg dijela tablice investirao tolik novac i preuzeo rizik.

Musa debitirao za hrvatsku reprezentaciju

Napadač je ove sezone postigao pet pogodaka, a dva puta je i asistirao. S obzirom da je u 21 nastupu za Benficu odigrao svega 801 minutu, što je oko 39 minuta po utakmici, ne čudi da su interes pokazali talijanski klubovi. Musa ima sjajnu statistiku za rezervnog napadača, no morat će poraditi na efikasnosti kada mu se ukaže prilika od prve minute.

Osijek: Susret Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za EURO 2024., Petar Musa

Ove godine debitirao je i za hrvatsku nacionalnu vrstu. Zlatko Dalić ukazao mu je povjerenje, od službenog debija u ožujku igrao je šest puta (samo jednom kao starter protiv Turske u porazu 1-0), no još uvijek čeka na prvijenac.

On će doći, a za potencijalni iskorak u klupskom nogometu bitnija je konzistentnost nastupa u nacionalnom dresu. Musa je pokazao da Dalić na njega može računati.

U Benfici do 2027. godine

Zbog svega navedenog Zagrepčanin je tražena roba na tržištu i lako je moguće da promijeni adresu ako se sve poklopi.

Primeira Liga - Benfica v Famalicao

Ugovor s Benficom veže ga do lipnja 2027. godine i portugalskom velikanu se ne žuri s prodajom. Vremena ima dovoljno pa će se 'orlovi' zadovoljiti samo s odgovarajućom ponudom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem