Obavijesti

Sport

Komentari 13

Talijanski bankar Manciniju je nacrtao 4380 akcija iz prekida, a njegov rad pratila je i Zvezda

Talijanski bankar Manciniju je nacrtao 4380 akcija iz prekida, a njegov rad pratila je i Zvezda

TAJNO ORUŽJE Zenga je po Vija slao avion, a za Euro ga je angažirao talijanski izbornik Mancini. Od 44 gola koje je Zengina Catania zabila i spasila se od ispadanja, čak 17 ih je palo iz prekida

Roberto Mancini zna da je ovo kratak turnir u kojemu prekidi mogu biti ključni. Zato je nazvao Giannija Vija i to bi mu se isplatilo, ispričao je nekoć veliki talijanski golman te trener Walter Zenga (61).

A spomenuti Vio talijanski je bankar i veliki zaljubljenik u nogomet. Dok je bio trener četvrtoligaša Quinto di Trevisa, Vio se fokusirao na usavršavanje prekida.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije navijača nakon poraza Hrvatske od Španjolske (5-3)

Pokretanje videa ...

Ključ u njegovoj momčadi bila su dva blizanca koji su bili slični pa protivnički igrači nisu znali koga čuvati. Dečki su trpali nemilice. To je bila osnova za njegov završni rad u kojem se bavio prekidima, a rad je kasnije pretvorio u knjigu “Dodatnih 30 posto”.

- Sve što ću reći jest da morate detaljno analizirati svakog svojeg igrača i naći mu specifičnu zadaću tijekom prekida. Najvažniji je tajming - rekao je Vio jednom prilikom.

Gianni Vio na treningu

Knjiga je 2005. došla do Zenge, koji je tad vodio Crvenu zvezdu i srpski klub radio je po tim smjernicama. Kad je otišao u Cataniju, Zenga je inzistirao da mu u stožeru bude Vio.

No on se nije želio odreći posla u banci pa je Zenga dogovorio da avionom dolazi četvrtkom i bude u klubu do nedjelje. Od 44 gola koje je Catania zabila i spasila se od ispadanja, čak 17 ih je palo iz prekida. Mancini je znao čiji broj mora okrenuti.

Euro 2020 - Round of 16 - Italy v Austria