Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tata i sin Cernogoraz na tronu: Giovanni voli lov i sad je već postao bolji od mene... skoro!

Tata i sin Cernogoraz na tronu: Giovanni voli lov i sad je već postao bolji od mene... skoro!
5

Lakše je kad je tata trener. On me i navukao u taj sport, s njim sam počeo... i ubrzo sam ga nadmašio, tvrdi svjetski i europski prvak u trapu te najbolji hrvatski sportaš 2023. godine

VIDEO

Prije 20 godina tu je nagradu primio Ante Kostelić. Simbol obiteljskog uspjeha hrvatskog sporta. Pa je ponovio još četiri puta. Potom su najbolji hrvatski treneri bili i Blankin otac Joško Vlašić te Šimin i Mihovilov otac Edo Fantela. U 2023. godini najbolji je hrvatski trener, odlučio je HOO, bio Valter Cernogoraz.

Pokretanje videa...

Bratić od Cernogorza 00:31

A najbolji sportaš Giovanni Cernogoraz, čime su četvrti put u povijesti nagrade za sportaša i trenera godine otišle u istu obitelj!

- Imam pravo na još dva olimpijska ciklusa i svaki put uoči Igara osjećam neki pritisak, nakon što sam osvojio zlato u Londonu - priča nam Giovanni pa nastavlja o radu s ocem:

Cernogoraz: Tata Valter uvukao me u streljaštvo

- Lakše je kad je tata trener. On me i navukao u taj sport, s njim sam počeo... i ubrzo ga nadmašio.

Što, tata nije bio neki strijelac?

- Haha, ma bio je dobar, ali nije se natjecao izvan državne razine, jer nije imao mogućnosti ni vremena. Znači mi i stručno trenerski, ali i psihološki kad je uz mene na natjecanjima - priča svjetski i europski prvak u gađanju glinenih golubova.

Zagreb: Hrvatski olimpijski odbor  dodijelio priznanja najboljim sportašima

Nakon olimpijskog zlata u Londonu, život mu se promijenio.

- U takvim sportovima moraš osvojiti olimpijsku medalju da bi mogao normalno živjeti od sporta. A promijenilo se puno toga, više ne radim u obiteljskom resotranu, imam više vremena za treninge, sponzori su tu...

Cernogoraz: Zaslužio sam nagradu

Sigurno vam ne daju disati...

- Haha, nije baš tako, ali imam dva veća sponzora i podršku HOO-a i Grada. Dovoljno? Ha, nikad nije dovoljno, ali je puno bolje nego ranije.

Cernogorzu je to treća titula najboljeg hrvatskog sportaša, nakon 2012. i 2015. Jeste li svjesni da ste bolji od Luke Modrića, Tina Srbića...?

Igor Kralj/Pixsell

- Zaslužio sam nagradu, ovo mi je bila najuspješnija godina nakon 2012. Konkurencija je, dakako, vrlo jaka i baš sam ponosan - zaključio je Giovanni, uz poruku kako se gotovo posve oporavio od ozljede koljena.

A njegov otac i trener Valter sjao je od sreće na svečanosti.

- Nakon dugo godina rada sve se isplatilo - rekao nam je Cernogoraz senior pa nastavio o sinu:

U mirovini sam, restoran više ne vodimo

- Ima 40 godina i sad je već iskusan strijelac, a kad je bio mlađi, puno sam mu pomagao. Sad je već bolji od mene... skoro, haha!

Jeste li svjesni da ste bolji trener od Zlatka Dalića, Nikole Bralića...?

- Skroman sam ja, nisam nikad radio zbog nekih nagrada, drago mi je da djeca i sportaši osvajaju medalje, a ja nikad nisam gledao na priznanja.

Zagreb: Hrvatski olimpijski odbor  dodijelio priznanja najboljim sportašima

Obiteljski restoran je u najmu.

- Sad sam u mirovini, radim s Giovannijem i bavim se apartmanima. A na streljani uvijek ima posla, ja sam tamo sve, od čistača do predsjednika kluba.

Kako ste Giovannija uvukli u streljaštvo?

U ratu sam bio u policiji

- Moj je otac bio lovac, pa strijelac, pa sam ja nastavio. Tijekom Domovinskog rata bio sam u policiji u Novigradu, a 1995. osnovali smo klub i počeli. Giovanni i još tri-četiri juniora bili su nam prvi učenici. Drugi sportovi? Počeo je nešto nogomet i rukomet, ali nije bio za to. I vodio ga je interes prema lovu. Trenirao sam ga ja, potom ga je na osam godina preuzeo Stjepan Vučković iz Varaždina, najbolji trener, a sad ga opet ja vodim - ispričao nam je Valter pa trenerski zaključio:

- Sad smo na aktivnom odmoru, a nakon Nove godine krećemo u akciju Pariz. Da još jedanput branimo boje hrvatskoga sporta!

Zagreb: Hrvatski olimpijski odbor  dodijelio priznanja najboljim sportašima
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"