Obavijesti

Sport

Komentari 8

Gips: Razočaran sam nekim prijateljima i to me najviše boli

Gips: Razočaran sam nekim prijateljima i to me najviše boli
5

Moja djeca bavit će se skijanjem jer o uspjesima neće odlučivati suci i šarlatani, nego štoperica i egzaktni rezultati, riječi su popularnoga Gipsa, Ante Kostelića

VIDEO

24sata: Koliko ste zadovoljni sezonom Ivice Kostelića?

- Za sada sam zadovoljan.

24sata: Vjerujete li da on može u ovoj sezoni dohvatiti svoj glavni cilj, Veliki kristalni globus?

- Globus nije dobro planirati u početku i stvarati si nepotreban pritisak. Ako se vidi šansa, treba je iskoristiti. Ukupni pobjednik je teško ostvariv cilj, prije svega zbog tehnologije kojom se koriste u skijanju. Austrijanci imaju 42 servisera, skije za svaki teren, pa za svaku temperaturu...

24sata: Mislite li da bi Janica, da nije iznenada prekinula karijeru, i danas vladala?

- Riesh je tek godinu i pol starija od nje. Samo za usporedbu, kad su skupa skijale, Janica je bila bolja. Tko to uopće može znati tko bi vladao?! Ali mislim da bi Janica bila vrlo visoko.

24sata: Napustili ste rukomet i odlučili djecu “gurnuti” u skijanje. Jeste li ikad požalili zbog te odluke? Možda zbog toga što su vam kći i sin ukupno imali gotovo 20 operacija?

- Ne, nije mi žao jer druge sportove kao, primjerice, tenis, igraju svi. Skijanje je strašan izazov i baš zato mi je drago što sam izabrao skijanje.

24sata: Vaš proizvod, Snježna kraljica, danas je jedan od najvećih sportskih događaja u našoj domovini. Je li to ono što ste očekivali od ove utrke?

- Stvari uvijek mogu biti bolje, ali teško je bolje od ovoga. Probajte zamisliti da netko dovede samo 30, a ne 80, najboljih na svijetu u bilo kojem sportu na jedno mjesto i sve tako organizira. Sljemenska utrka je super.

24sata: Postoji li nešto što biste, da se ponovno rodite, sigurno promijenili?

- Iskreno, nekad o tome razmišljam. Možda bih se bavio sportom samo rekreativno jer kad nije bilo uspjeha, nije bilo nekih drugih popratnih stvari koje smetaju i koje su loše.

24sata: Jednom ste izjavili: ‘Ispao sam fašist, nacionalist, prevelik Hrvat, tiranin i mučitelj svoje djece, bio sam i polupismeni primitivac’. Ponekad ostavljate dojam razočarana čovjeka, pa i u najbliže prijatelje?

- Razočaralo me puno stvari i ljudi, prije svega neki prijatelji iz mladosti s kojima sam i skijao na Panjevini, družio se, a onda su me i oni svrstali u ono što nisam. Bili smo dobri, a onda je ispalo da me uopće ne poznaju.

24sata: Pamti se Vaš pothvat kad ste od Azurne obale do Jadrana doplovili čamcem. Imate li još sličnih pustolovina?

- Nekad se puno više kretalo. Pod tim ne mislim na kretanje autom, to i nije kretanje. Onakvih kao ja u moje vrijeme je bilo puno i sad mislim da to nije avantura nego više normalno.Ne vidim u svom životu ništa avanturistički niti specijalno. Običan zagrebački dečko, to sam ja!

24sata: Želja za 2011. godinu?

- Zdravlja svima!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše