Obavijesti

Sport

Komentari 48

Tata Šarić: Ne dam Dariju da ide u NBA, još nije spreman

Tata Šarić: Ne dam Dariju da ide u NBA, još nije spreman
3

RASKINULI Predrag Šarić i menadžer Robert Jablan bili su nekoć suigrači i prijatelji, no među njima je puklo kad je Dario, usprkos ocu, potpisao za Cibonu

VIDEO

Robert Jablan i njegova menadžerska agencija izgubili su milijune eura jer im je Dario Šarić ovih dana otkazao punomoć. Iza svega stoji Darijev otac Predrag i to uopće ne krije.

- Dario još nije spreman za NBA ligu i nema te sile koja će me natjerati da mu sad potpišem suglasnost za odlazak u Ameriku - rekao nam je Predrag.

Prošle godine pred sina je postavio ultimatum: “Biraj - menadžeri ili roditelji”. Dario je izabrao menadžere, koji su ga odveli u Cibonu, te mu vezali ruke odštetom od 1,2 milijuna eura. Prije nekoliko dana Dario je opet prelomio. Ovaj put poslušao je oca, otkazao im punomoć i time se odlučio za ostanak u Europi.

- Drago mi je da je Dario shvatio kako je moj ultimatum bio za njegovo dobro jer on još nije spreman za NBA, gdje su ga planirali odvesti. Bili smo prijatelji, ali njihov nekorektan potez, kad su ga odveli u Cibonu bez mog znanja, sada im se obio o glavu - kaže Šarić stariji i pojašnjava:

- Pritiskali su me da potpišem dozvolu jer je, po američkim zakonima, Dario još maloljetan, no nisam pristao. Zar da ode u NBA nositi krafne i torbe, da putuje kao kofer od utakmice do utakmice i gleda ih s klupe? Darijove odlične igre u dresu Cibone i reprezentacije nekoga mogu zavarati, ali mene ne. On i kad igra najgore, najbolji je igrač Cibone, a to govori samo o razini košarke i lige u kojoj bi se trebao razvijati. Nemojmo se zavaravati, Dario je prerastao ovu sredinu, ali pitanje je je li spreman za najbolje europske klubove, a kamoli za NBA.

Mnogima će se učiniti kako je Predrag previše kritičan prema sinu.

- Ja ga najbolje poznajem. On ne može ni Ivanovu iz Zadra dati koš svaki put, a kako će zabiti pored NBA grdosije od 215 cm i 130 kila?! Zakucat će ga u parket čim uđe u reket. On je MVP lige, ali ljudi moji, koji je ovo nivo? Pa ovo je prva prava sezona koju je odigrao. Ja za sebe mislim da sam realan čovjek, znam da je Dario vrhunski potencijal i da može biti velik igrač, ali samo ako bude radio deset sati na dan i ako bude igrao. Njemu nedostaje i iskustva, i nekoliko kilograma mišića, i bolji šut. Pita li se tko kad su Dražen i Kukoč otišli u NBA ligu i koliko su igrali u prvoj sezoni? A gdje je Dario od njih dvojice? - kaže Šarić.

Predrag je svjestan da je odluka o nastavku Darijeve karijere ključna.

- Problem je što njegovu odštetu može platiti samo pet klubova u Europi i sada treba pametno odabrati. Je li to Real Madrid ako im Nikola Mirotić ovog ljeta ode u NBA ligu, jesu li to Efes, CSKA, Barcelona. Ne znam. Samo znam da on mora igrati - zaključio je tata Šarić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju