Obavijesti

Sport

Komentari 7

"Tek ako te u Splitu priznaju, znaš da si stvarno bio pravi"

"Tek ako te u Splitu priznaju, znaš da si stvarno bio pravi"
1

Najtrofejniji hrvatski košarkaš Toni Kukoč, vratio se svojim korijenima, primljen je kao 23. počasnik u Kuću slave splitskoga sporta, među velikane grada Splita

VIDEO

24sata: Što za vas znači prijmanje u Kuću slave splitskoga sporta?

Znači mi puno. Znate kako se kaže u Splitu, možeš biti najbolji na svijetu, ali tek kad te Split prizna, onda si pravi. Ne mogu reći da je mene Split tek sad priznao, ali ipak puno mi znači što sam primljen u Kuću slave grada, kome tepamo da je najsportskiji grad na svitu.

24sata: Očekujete li da ćete jednog dana ući i u košarkaški Hall of Fame?

To je teško očekivati, to se dogodi ili ne. Mislim da sam u karijeri napravio puno i da to ne bi nikog iznenadilo.

24sata: Zašto ove godine niste nastupili na prvenstvu Hrvatske u golfu?

Zbog mnogo obveza, kao što je i ova svečanost, nisam mogao igrati. Žao mi je što nisam mogao braniti naslov prvaka. No nema veze, bit će slađe dogodine ga opet osvojiti.

24sata: Je li vas iznenadila završnica NBA lige?

Teško da je naslov Miamjia mogao koga iznenaditi, iako sam simpatizirao Oklahomu zbog Duranta. Čini mi se da su svi, uključujući medije, ove godine gurali Miami do naslova, svi su nekako jedva čekali da se okonča ta priča i da LeBron uzme prsten. 

24sata: Što očekujete od hrvatske košarke?

Ne znam što bih rekao i što bih više očekivao. Bio sam na jedan način dio te priče zadnjih nekoliko godina i moram priznati da mi je ponešto strašno smetalo. Ne znam, možda je to zato što živim u Americi, pa na neke stvari gledam drukčije. Znam da sad svi očekuju da otkrijem o čemu je riječ, no zbog mira u kući to ću zadržati za sebe.

24sata: Kako gledate na promjene u KK Splitu?

Nešto se pomaknulo s mrtve točke, no financije, nažalost, diktiraju sve, pa i budući napredak kluba. Ekonomska situacija je takva da se nikom ne isplati ulagati i morat ćemo svi čekati. U međuvremenu se treba osloniti na ono što imamo, na svoje snage. Uostalom, oni koji se sjećaju početaka moje generacije, znaju da ni onda novca nije bilo napretek. No bila su to druga vremena.

24sata: Kako se razvija karijera vašeg sina Marina?

Marin je na trećoj godini studija i ova je godina za njega prijelomna, ove godine morao bi proigrati. Nažalost, bio je samo 15-ak dana u Splitu.  Danas putuje natrag u Philadelphiju jer mu počinju treninzi na sveučilištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani