Obavijesti

Sport

Komentari 32

Tenisači u šoku i nevjerici: Čilić za otkazivanje saznao u avionu

Tenisači u šoku i nevjerici: Čilić za otkazivanje saznao u avionu
1

Što tek reći za one koji su igrali Davis Cup, poput našeg Marina Čilića, i tek krenuli za Indian Wells. Oni su vjerojatno saznali po slijetanju u zračnu luku nakon tko zna koliko sati leta

VIDEO

Nakon četiri Grand Slama Indian Wells najveći je i najjači turnir u teniskom kalendaru. Mnogi navijači zbog toga zovu i petim Grand Slamom, no njega ove godine - neće biti! Tako trenutno stoje stvari.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:44

Organizatori su poduzeli mjeru za koju su se svi nadali da neće morati, međutim, epidemija koronavirusa uzela je maha i u Kaliforniji gdje je proglašeno izvanredno stanje. Opasnost za javno zdravlje prevelika je te je struka preporučila, a organizatori prihvatili da se turnir ne održi unatoč tek jednom potvrđenom slučaju koronavirusa. 

- Razočarani smo zbog ove odluke, ali zdravlje igrača, navijača, ovdašnjih stanovnika, volontera i ostalih najveća je briga. Spremni smo naći drugi datum za održavanje turnira - rekao je direktor turnira Tommy Haas.

WTA je prošlog mjeseca otkazau turnir iz kategorije 125K u kineskom Xi'anu u travnju, ubrzo i onaj u Anningu. ATP i WTA su, ali i ITF za vikend u Davis Cupu, već uveli mjere zaštite poput naputaka da skupljači loptica nose rukavice, da ne donose igračima ručnike i piće, da se igrači ne fotografiraju s navijačima i ne dijele im autograme i opremu, no to su ionako više površinske mjere za pola milijuna ljudi koliko ih je trebalo proći cijelim kompleksom Indian Wells Tennis Gardena u Riverside Countyju.

Korona virus odgađa sportske događaje: Nema Indian Wellsa!
Korona virus odgađa sportske događaje: Nema Indian Wellsa!

Navijačima, očekivano, vijest nije dobro sjela, a možete zamisliti tek kako je igračima i igračicama. Neki su od njih, poput Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, stigli prije nekoliko dana, ali što tek reći za one koji su igrali Davis Cup, poput našeg Marina Čilića, i tek krenuli za Indian Wells. Oni su vjerojatno saznali po slijetanju u zračnu luku nakon tko zna koliko sati leta...

- Ovdje smo još uvijek i odlučit ćemo što dalje. Nadam se da će se naći neko rješenje - oglasio se Nadal.

ATP definitivno nije najbolje iskoordinirao cijeli tijek događanja s igračima jer, primjerice, Argentinac Diego Schwartzman je za vijest saznao preko medija. 

- Bilo bi dobro kada bi ATP bolje komunicirao s igračima. Nije baš najsretnije saznati preko društvenih mreža ili WhatsAppa.

- Koji ku*ac - nemalo je iznenađena ostala Belgijanka Kirsten Flipkens.

- Šokiran sam - u dvije je riječi puno rekao Dennis Shapovalov.

- Otkazali su zbog jednog potvrđenog slučaja zaraze u Kaliforniji. U Miamiju ih ima daleko više - dodao je Jamie Murray, dok je Donna Vekić reagirala tek uplakanim emojijem.

Miami slijedi za dva tjedna, kako stvari stoje, teško će se i drugi Masters 1000 turnir sezone održati. U svakom slučaju, organizatori Indian Wellsa mogli su ovu odluku donijeti i prije prvog dana turnira koji je trebao biti danas s kvalifikacijskim mečevima, pogotovo zbog već spomenutih slučajeva poput Čilićeva.

Osim velike rupe u rasporedu, koju će i TV kuće morati popuniti, te bespotrebnih sati putovanja igrači će ostati bez bodova, najviše pobjednici Bianca Andreescu te Dominic Thiem koji je prošle godine u finalu pobijedio Rogera Federera kojega ionako nema najmanje do travnatog dijela sezone. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera