Obavijesti

Sport

Komentari 62

Tenisačica koju su Australci deportirali: Otkako je Đoković došao, počeli su problemi...

Tenisačica koju su Australci deportirali: Otkako je Đoković došao, počeli su problemi...

Nakon ispitivanja, stvarno nisam znala što da radim, koja su mi prava. Bili su uz mene pravnici koji su mi pomagali. Oni se nisu žalili sudu, tako da nisam znala da to mogu, rekla je češka tenisačica Voračova

VIDEO

Češka tenisačica Renata Voračova (38) je početkom ove godine sletjela u Melbourne i uredno prošla carinu. Smjestila se u hotel, normalno trenirala nekoliko dana, čak i odigrala jedan meč na pripremnom turniru uoči Australian Opena. No, samo dan kasnije, na njezina vrata pokucala je policija, oduzela joj vizu i smjestila ju u hotel Park gdje se nalazio Novak Đoković (34)!

Pokretanje videa...

Đokoviću ministar može ukinuti vizu: 'Ako je sud donio odluku, onda to svi moraju poštivati' VIDEO

Naime, Voračova, baš kao i srpski tenisač, nije se cijepila, što je uvjet za nastup na turniru, ali dobila je medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju jer je preboljela korona virus. No, njezini problemi započeli su po dolasku Đokovića u Melbourne. I on je dobio izuzeće jer je prebolio virus, ali granična kontrola je utvrdila da nije imao valjanu dokumentaciju za dobivanje australske vize. Na kraju su mu je poništili, a vlasti u saveznoj državi Victoriji krenule su istraživati i druge tenisače koji su dobili izuzeće. Među njima je bila Voračova kojoj su ukinuli vizu, naredili joj da mora napustiti Australiju te je smjestili u hotel za izbjeglice.

Novak Djokovic practices on court ahead of 2022 Australian Open

Đoković se žalio pa na kraju na sudu i pobijedio. Sud mu je vratio vizu, no Čehinja se nije odlučila na takvo nešto. Nakon dva dana boravka u hotelu je popustila i odlučila napustiti Australiju. Istini za volju, njezina uloga, ne umanjujući ičiji značaj, bila je nešto manja nego Novakova. Čehinja nema ranking u singlu, a Đoković je ipak prvi tenisač svijeta.

Njezini problemi zapravo su krenuli otkako je srpski tenisač stigao u Melbourne.

- Tamo sam bila cijeli tjedan i otkako je on došao, sve se promijenilo. Nisam ljuta na njega. Samo sam tužna da se ovo dogodilo. Ovo je jedan od najvećih turnira. Odete i onda se tako nešto dogodi. Ne mogu zamisliti da je ovako nešto moguće u 21. stoljeću - rekla je Voračova, osvajačica 11 WTA naslova u paru. 

FILE PHOTO: Tennis: Rogers Cup

Nije smjela ni mrdnuti iz imigracijskog hotela. Bila je zatvorena u maloj sobici, čuvari su bili ispred soba i ispred hotela. Za razliku od Đokovića čiji su se odvjetnici žalili i pripremili spis na 35 stranica, ona nije ni znala da ima pravo na žalbu, a odvjetnici joj to nisu ni savjetovali. Nije imala izbora. Ili će ostati u hotelu zatvorena u sobi ili će svojom voljom napustiti Australiju. 

Astralija ukinula vizu i ?eškoj tenisa?ici  Renati Voracovoj

- Nakon ispitivanja, stvarno nisam znala što da radim, koja su mi prava. Bili su uz mene pravnici koji su mi pomagali. Oni se nisu žalili sudu, tako da nisam znala da to mogu. Samo sam slijedila savjete koje su mi dali. Veliko je olakšanje da sam poslije svega kod kuće. Nisam se dobro osjećala, nisam mogla ni spavati ni jesti - rekla je Voračova. 

Nije ljutita na Novaka, a i sama kaže kako priželjkuje njegov nastup na Australian Openu nakon cijele drame koju je prošao.

- Bilo bi to dobro, ne samo zbog njega. Nadam se da će igrati, jer zbog tenisa smo i otišli tamo, a ne da budemo dio nekih unutarnjih igara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani