Obavijesti

Sport

Komentari 193

"Tenzije su jače bile 1999., ova generacija ih ne osjeća toliko"

"Tenzije su jače bile 1999., ova generacija ih ne osjeća toliko"
4

Kada dođem u Zagreb, donijet ću mu rakiju, ajvar ili nešto specifično srpsko. Mogli bi popiti ovo vino poslije utakmice, kakav god rezultat bio, rekao je Siniša Mihajlović

VIDEO

Siniša Mihajlović gostovao je emisiji 'Istinom do gola' na Sportskoj televiziji, a u sat vremena govorio je o nadolazećoj utakmici na Maksimiru, ratu, Igoru Štimcu i još par tema. 

Za početak je rekao kako se nada da će u petak slaviti slabija momčad.

- Očekujem da pobijedi lošiji jer ste vi malo bolji, ali najbitnije je da sve prođe u redu na tribinama. Ja nikad ne idem na bod, ali za sve druge bi sve osim pobjede Hrvatske bilo iznenađenje. 

Ipak, smatra kako 'vatreni' imaju previše bodova u kvalifikacijama.

- Imate više bodova nego što ste prikazali, a mi manje. Ipak, Belgija i Hrvatska su favoriti, smatram ih ponajboljim europskim reprezentacijama.

Srpski izbornik istaknuo je kako tenzije nisu tolike kakvima ih mediji predstavljaju.

- Mi trebamo dati primjer na terenu. Što se nas tiče, sve će biti u redu i u Zagrebu i u Beogradu. Žao mi je što neće biti gostujućih navijača, ali takva je situacija, možda će se jednog dana to promijeniti. Tenzije više stvaraju mediji. One su bile jače 1999. godine, ta generacija ih je osjećala, ali ova se ne sjeća ni rata, sve su to mladi dečki. To je derbi, ali tri boda su tri boda.

Štimac mu je po voditelju Reljiću poslao maslinovo ulje i dvije boce vina.

- Neprijateljstvo sa Štimcem je završena priča. Zagrlili smo se u Varšavi, a kada dođem u Zagreb, donijet ću mu rakiju, ajvar ili nešto specifično srpsko. Mogli bi popiti ovo vino poslije utakmice, kakav god rezultat bio.

O pjevanju himne...

Ako pjeva 60.000 ljudi na tribinama, što ne bi mogli mi na terenu. Mi predstavljamo našu zemlju. Kada sam preuzimao Srbiju, imao sam dva cilja, rezultatski i drugi, da promijenimo mišljenje Uefe i Fife o našoj reprezentaciji i zemlji. Ako ja mogu prijeći preko zapaljene kuće u Vukovaru, ubijenih na obje strane, što ne bi drugi mogli i pritom pjevati, rekao je misleći na Ljajića.

O Mihajloviću igraču...

Ja ne bih zvao Sinišu igrača osim ako ne bi promijenio karakter. Radio sam puno pogrešaka i ne želim da moji igrači to ponove. Nisam nikoga imao, nikoga dovoljno poštovao da mi ukaže na greške, a mogao bih sat vremena o njima. Možda bih napravio i bolju karijeru da nisam bio takav.

O svojim slobodnim udarcima...

Kolarov ima jači udarac od mene, ali ja sam ih specifično pucao. Niti danas nitko na svijetu ne puca bolje od mene nekada.

O Splitu...

Poslije Crvene zvezde mi je Hajduk omiljen klub, a Split najljepši grad. Volim more, taj naglasak, pozdravite mi Split.

O utakmicama u Beogradu i Zagrebu...

U Beogradu smo shvatili da su se uplašili kada je nestalo struje pa smo im došli reći da se neće ništa dogoditi. Dovikivali su im i naravno da im nije bilo svejedno. A utakmica u Zagrebu (2-2 op.a.) mi je najdraža u karijeri.

O regionalnoj ligi...

Nogomet je najpopularniji i drukčije bi to bilo nego regionalna košarkaška, rukometna i vaterpolska liga. Bilo bi puno jače natjecanje, ali bilo bi velikih problema na organizacijskoj razini.

O Ćiri i Ivkoviću...

Na Ćiru se ne mogu naljutiti, jako ga cijenim, strašan je motivator, a puno puta kaže što i ne misli. Što se Ivkovića tiče, samo je potvrdio da nije inteligentan.

O politici...

Ne zanima me, želim samo da moj narod živi bolje, da izađe iz krize. Vi živite malo manje lošije od nas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"