Obavijesti

Sport

Komentari 19

Arsenal i Man. City teško do novih pobjeda u Premiershipu

Arsenal i Man. City teško do novih pobjeda u Premiershipu
6

Uz puno muke do novih bodova došli su Arsenal i Manchester City kao domaćini u 9. kolu Premiershipa. Mikel Arteta je bio spasitelj 'topnika', a Carlos Tevez 'građana'

VIDEO

Arsenal je pobjedom kod QPR-a 1-0 došao do četvrte ovosezonske pobjede kojom je prekinuo niz od dva vezana poraza (u Premiershipu od Norwicha i Ligi prvaka od Schalkea). Dugo su se "topnici" mučili pred svojim navijačima, napadali su ne uspjevši probiti obrambeni bedem QPR-a, a na kraju se ključnim pokazalo isključenje gostujućeg igrača Stephanea M'Bije iz 80. minute.

Samo četiri minute kasnije Arsenal je zabio jedini gol na susretu iz akcije u kojoj su pucali po golu u tri navrata, a na kraju je Arteta svoj ovosezonski prvijenac zabio s gol-crte nakon što je prethodno pogodio gredu.

Pozitivna stvar za Arsenal osim osvajanja tri boda je povratak dugo ozlijeđenih Jacka Wilsherea (gležanj i koljeno) i Bacaryja Sagne (potkoljenica) nakon ozljeda. Obojica su započeli susret, a dok je Sagna odigrao svih 90 minuta, Wilshere je zamijenjen u 67. minuti.

Wilshereu je to bila prva natjecateljska utakmica za prvu momčad od svibnja 2011. godine, a Sagni od svibnja ove godine.

Manchester City je uz puno muke na svom Etihadu pobijedio Swansea 1-0. Gol odluke zabio je Carlos Tevez u 61. minuti. Argentinac je primio loptu na 25 metara i odlično odmjerenim udarcem pogodio mrežu golmana gostiju Vorma.

Ovom pobjedom 'građani' su došli samo na bod zaostatka za Chelseajom, koji u nedjelju na svom Stamford Bridgeu dočekuje Manchester United.

Domaću pobjedu upisao je Wigan, koji je na svom DW Stadiumu slavio s 2-1 protiv West Hama golovima Ivana Ramisa i Jamesa McArthura, dok je za "čekićare" utješni gol duboko u sudačkoj nadoknadi zabio James Tomkins.

U preostala dva dosad odigrana dvoboja bodovi su podijeljeni. Reading i Fulham odigrali su 3-3 na Madejski Stadiumu, dok je susret Stokea i Sunderlanda na Britanniji okončao 0-0.

Mladen Petrić nije ulazio u igru za Fulham, koji može žaliti za pobjedom, budući da su tri boda ispuštena u završnici. Zabili su "cottagersi" sva tri gola u drugom poluvremenu, preokrenuvši zaostatak, a vodstvo 3-2 donio im je Dimitar Berbatov u 88. minuti. Ipak, bod domaćinima spasio je Hal Robson-Kanu u posljednjoj minuti.

Premiership, 9. kolo:

  • Arsenal - QPR 1-0 (Arteta 84)
  • Reading - Fulham 3-3 (Leigertwood 26, McCleary 85, Robson-Kanu 90 / Ruiz 61, Baird 77, Berbatov 88)
  • Stoke - Sunderland 0-0
  • Wigan - West Ham 2-1 (Ramis 8, McArthur 47 / Tomkins 90+3)
  • Aston Villa - Norwich 1-1 (Benteke 27 / Turner 79)
  • Manchester City - Swansea 1-0 (Tevez 61)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve