Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

Skandalozne optužbe: Cro Cop i Fjodor bili su na steroidima!

Rus je bio sjajan borac, imao je odlične mečeve, pobjeđivao je, ali u Japanu su poticali borce da uzimaju steoride kako bi bili privlačniji publici, rekao je UFC-ov prvak srednje kategorije Michael Bisping

Foto: Twitter/Igor Kralj/PIXSELL
52 komentara

Zašto legende Pridea Cro Cop i Jemjeljanenko nisu uspjele u oktogonu? Prvak srednje kategorije UFC-a, Britanac Michael Bisping ima svoju teoriju.

- Ne vjerujem da nisu dovoljno kvalitetni niti da imaju lošiju tehniku. Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan. Steroidi. Zato borci iz Pridea toliko gube u Americi. Fjodor je bio sjajan borac, imao je sjajne mečeve, ali bio je na steroidima kao i njegovi protivnici. Saznao sam da su u Japanu poticali borce da uzimaju steroide jer su htjeli da izgledaju bolje i privlačnije publici - ispalio je Bisping.

Da je samo pogledao kako je Fjodor izgledao prije 12 godina kad je dobio Mirka i kad je imao niz od 22 pobjede zaredom shvatio bi da priča najobičnije budalaštine jer Rus danas izgleda gotovo identično kao kad se borio u Prideu.

 

'Moj trener je bio na steroidima pa znam kako je to'

No Bisping ne odustaje, optužio je i Cro Copa.

- Kad uzimaš steroide, osjećaš se snažno, nepobjedivo. Postaneš psihološki ovisan o njima, znam to jer mi je bivši trener bio takav. Kad bi prestao uzimati steroide, postao bi prazan, bez samopouzdanja... Svi znakovi upućuju na to da je Fjodor uzimao steroide, kao i Mirko Filipović i Wanderlei Silva - rekao je Bisping.

 

Cro Cop i Fjodor nikad nisu pali na testu

Njegove riječi imaju težinu, radi se o UFC-ovom prvaku, ali nemaju sitnicu koja se zove dokaz. Ni Mirko ni Fjodor nikad nisu bili pozitivni na dopinškom testu niti su u nekakvom periodu od nekolikog godina naglo dobili na mišićnoj masi kao, recimo, Alistair Overeem, za kojeg je i laiku bilo jasno da se puca s nečime.

No Fjodor je gotovo preslika borca otprije 12 godina, kao i Mirko, koji i u mirovini trenira žestoko i triput na dan, kao što je trenirao i kad je bio aktivan. Zajedničko im je što nisu uspjeli u Americi pa je Bisping zaključio da su bili na steroidima.

- U Japanu nisu testirali borce, u Americi nas stalno testiraju. Wanderlei je imao nešto uspjeha, ali svi su znali da je na steroidima. Pa pogledajte ga kako izgleda, potpuno drugačiji borac, mišići su nestali s njega - kaže Bisping.

'Hormon rasta sam uzeo da bih zaliječio ozljedu'

Mirko se prije dvije godine vratio u UFC da bi odradio revanš protiv Gonzage.

Cro Cop je četiri godine mlađeg protivnika dobio upravo na snagu i izdržljivost prekidom u trećoj rundi, nakon što je Gonzaga dominirao u prve dvije runde što je kasnije Mirko opravdao taktikom i namjernim prepuštanjem inicijative Brazilcu.

Uoči borbe protiv Anthonyja Hamiltona u UFC-u Cro Cop je dao uzorak na testiranje i priznao da je uzeo hormon rasta kako bi zaliječio ozljedu ramena. Američka antidopinška agencija kaznila ga je na temelju priznanja, a nalaz mu je došao čist.

- Morao sam spasiti rame, to je jedini razlog zašto sam uzeo hormon rasta. Pa tu terapiju odobravaju borcima ako oni podnesu zahtjev. Kad sam vidio da mi je rame otišlo do kraja, otkazao sam borbu, a oni su me kaznili - rekao je tada Mirko.

Ne ide mu u Americi

Fjodor je nedavno izgubio četvrtu borbi zaredom na američkom tlu (sve prekidom), ali najavio je kako će se nastaviti boriti. Rusa je u Madison Square Gardenu pobijedio bivši igrač američkog nogometa Matt Mitrione.

Mirko se prije dvije godine vratio u UFC kako bi odradio revanš protiv Gabriela Gonzage. Cro Cop je četiri godine mlađeg protivnika dobio upravo na snagu i izdržljivost prekidom u trećoj rundi, nakon što je Gonzaga dominirao u prve dvije runde što je kasnije Mirko opravdao taktikom i namjernim prepuštanjem inicijative Brazilcu.

Fjodor je nedavno izgubio četvrtu borbi zaredom na američkom tlu (sve prekidom), ali najavio je kako će se nastaviti boriti. Rusa je u Madison Square Gardenu pobijedio bivši igrač američkog nogometa Matt Mitrione.

Naši partneri pišu
Message