Obavijesti

Sport

Komentari 45

Olimpija bolja od Zadra: Težak poraz Cedevite u Beogradu...

Olimpija bolja od Zadra: Težak poraz Cedevite u Beogradu...
1

U derbi utakmici 17. kola regionalne ABA lige Crvena zvezda je u Beogradu razbila zagrebačku Cedevitu rezultatom 90-65. Osmi je to poraz Cedevite u sezoni

VIDEO

U derbi utakmici 17. kola regionalne  ABA lige Crvena zvezda je u Beogradu razbila zagrebačku Cedevitu rezultatom 90-65...

Koliko god čudno zvučalo, ali sve je praktički bilo riješeno do poluvremena kada je domaća momčad stvorila zalihu od 18 poena, koju do kraja susreta nije ispuštala. Prvih 10 minuta Zvezda je dobila rezultatom 28-19, a drugih 20-11.

Na kraju treće četvrtine Cedevita je smanjila i do 12 razlike, ali je beogradska momčad u posljednjoj dionici ponovno ubacila u brzinu više i do kraja u potpunosti razbila zagrebački sastav.

Boris Savović predvodio je Crvenu zvezdu do pobjede s 14 ubačenih poena, dok je Aleksandar Cvetković pridodao 12, a Ivan Rakočević 11 poena.

Bracey Wright je u redovima Cedevite ubacio 22 poena, te upisao šest asistencija, ali nije imao pravu pomoć svojih suigrača. U zagrebačkoj je momčadi još jedino Goran Suton bio dvocifren po broju poena (13).

Cedevita je porazom ostala peta na ljestvici, dok se Zvezda približila Igokei na svega dva boda.

Zadar zamalo kreirao veliki preokret u Ljubljani

U pretposljednjoj utakmici 17. kola regionalne ABA lige košarkaši Zadra poraženi su tijesno na gostovanju kod ljubljanske Olimpije 88-81...

Činilo se da će Olimpija upisati laganu pobjedu nad Zadranima s obzirom da je u posljednjih 10 minuta utakmice ušla s 11 poena razlike (68-57), no Zadrani su lijepom serijom u posljednju minutu utakmice stigli do -1 (81-80). Romeo Travis blokirao je pokušaj Rannikka, ali je Jaka Blažić uhvatio loptu i u nastavku akcije pogodio tricu za pokazalo se nedostižnih 84-80.

U sljedećih nekoliko napada izvodila su se slobodna bacanja, a pobjedu je u posljednjim sekundama košem, nakon ukradene lopte, zapečatio Prepelić.

Spomenuti Blažić bio je najefikasniji igrač susreta s 26 poena, a 17 je pridodao i Finac Teemu Rannikko. Kod Zadrana je najefikasniji bio sjajni Amerikanac Travis s također 26 koševa, a 12 je pridodao Bariša Krasić.

Olimpija je pobjedom došla na omjer pobjeda i poraza 9-8, dok je Zadar sada na omjeru 6-11, te zauzima 11. mjesto prvenstvene ljetvice. Zadrani su se smjestili između, osim Cedevite, preostala dva hrvatska kluba – Splita i Cibone.

ABA liga, 17. kolo:

Crvena zvezda - Cedevita 90-65

Olimpija - Zadar 88-81

Redoslijed: 1. Igokea 14-3, 2. Crvena zvezda 12-5, 3. Partizan 11-6, 4. Budućnost 10-7, 5. Cedevita 9-8, 6. Olimpija 9-8... 11. Zadar 6-11..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara