Obavijesti

Sport

Komentari 11

Tibor Halilović potpisuje danas, još se čeka novog lijevog beka

Tibor Halilović potpisuje danas, još se čeka novog lijevog beka
1

Smanjuje se prosječna starost Bišćanove momčadi i prepolovljava budžet koji je šampionske 2017. probijen u svim segmentima da bi se navijačima poklonilo prvi naslov (duplu krunu) u klupskoj povijesti

VIDEO

Riječka squadra jučer navečer vratila se s desetodnevnih priprema u Portugalu, u petak od 17 sati će na Rujevici odigrati posljednju pripremu utakmicu prije nastavka Prve HNL (protivnik: slovenski prvoligaš Krško), a u međuvremenu se očekuje rasplet barem dijela upitnika vezanih uz zimski prijelazni rok.

Tibor Halilović na liječničkom

Praznina koju i prema naputku šefa Igor Bišćana treba popuniti i dalje zjapi prazna, lijevi bočni koji bi se s Petrom Mamićem trebao boriti za mjesto u startnih 11 još nije doveden . Nema novosti niti oko lako moguće prodaje klupskog 'kapitalca' Hebera, ali nešto se na Rujevici ipak događa.

Nakon odlaska Zute i Grahovca tj. povratka mladog Vuka s posudbe u Zaprešiću danas je Bišćanu na raspolaganje doveden još jedan igrač čiji se dolazak i najavljivao proteklih pet-šest dana: novi Rijekin veznjak je - Tibor Halilović (23).

Dečko je Dinamovo dijete, 'diplomant' glasovite škole 'Hitrec-Kacian', a na Rujevicu stiže kao slobodan igrač jer se treći klub njegove karijere (nakon Dinama i Lokomotive) poljska Wisla iz Krakowa financijski raspala i većina igrača u nove je klubove otišla bez lipe odštete.

Pokretanje videa...

04:02

Halilović je veznjak koji u Bišćanovih 4-2-3-1 može i u par zadnjih veznih (duet Pavičić-Lončar prilično je nedodirljiv) ili (radije) na ofenzivnog veznog, poziciju koju pokriva kapetan Gorgon koji je lakše ozlijeđen, a i on bi (kao Heber) ove zime mogao napustiti Rijeku jer je među onim igračima kojima na ljeto ističe ugovor. Osim toga, Halilović će sjajno doći ako ove zime ode Dario Čanađija koji je pošteno (i javno) istaknuo da bi zbog male minutaže rado promijenio klub.

U trenutku pisanja ovog teksta Halilović je bio na liječničkom pregledu, a bude li sve u redu sa Rijekom bi potpisao ugovor na 2,5 godine s klupskom opcijom produženja suradnje.

Mlađa momčad, prepolovljeni proračun

Jedno je sigurno, sa odlaskom 26-godišnjih Leonarda Zute u Konyaspor i Srđana Grahovca u Rapid, a povratkom s posudbe 18-godišnjeg Vuka i dovođenjem 23-godišnjeg Halilovića, prosječna starost Bišćanove momčadi polako se, ali sigurno smanjuje.

Posljedično tome ispunjava se i najava predsjednika Damira Miškovića da će Bijeli imati i mlađu i jeftiniju momčad tj. da će se godišnji budžet kluba s Rujevice svesti u najavljenih cca. 10 milijuna eura tj. gotovo prepoloviti u odnosu na šampionsku 2017. u kojoj su probijeni svi planovi da bi se navijačima uspjelo pokloniti prvi naslov (duplu krunu) u klupskoj povijesti.

Sve to ne znači da u relacijama snaga Prve HNL Rijeka neće ostati u vrhu ili čak biti na vrhu hrvatskog nogometa. Rezanje proračuna nije se dogodilo na silu niti preko noći nego je riječ o koliko nužnom toliko promišljenom potezu koji ne smanjuje ambicioznost kluba i njegovog super-uspješnog te nepopravljivo optimističnog predsjednika!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom