Obavijesti

Sport

Komentari 71

Tići, idemo po taj trofej! Evo gdje gledati finale Lige prvaka mladih između Hajduka i AZ-a

Tići, idemo po taj trofej! Evo gdje gledati finale Lige prvaka mladih između Hajduka i AZ-a

Današnji dan u Ženevi nije povijesni samo za Hajduk, već za cijeli hrvatski nogomet. Hajduk je prva hrvatska momčad koja je stigla do finala klupskog natjecanja pod okriljem Uefe

VIDEO

S maestralnim igrama probudili su euforiju među hajdučkim pukom. Kad već to ne mogu seniori. Samo zbog njih više od pet tisuća navijača stiglo je u Ženevu, a na finalu će ih biti i duplo. Oni su novi hajdučki junaci koji su došli na korak od sna.

Pokretanje videa...

Navijači Hajduka nakon ulaska u finale 01:10

Juniori Hajduka danas od 18 sati igraju finale Lige prvaka mladih protiv nizozemskog AZ Alkmaara. Šahtar, Manchester City, Borussia Dortmund i Milan teškaši su koje su 'bili tići' rušili i pokazali Europi taj prgavi i pobjednički splitski mentalitet. Svojim igrama oduševili su sve i s razlogom se nadaju povijesnom europskom trofeju.

Možda AZ zvuči kao lakši protivnik, ali samo na papiru. Riječ je o klubu koji je posljednjih godina svoju akademiju pretvorio u jednu od najboljih u Europi. 

- Ime ne znači ništa, Alkmaar ima fenomenalnu školu nogometa, a kad pogledate suparnike koje su izbacili sve je jasno. Zabili su sedam komada Realu Barceloni, Eintrachtu pet komada, Sportinga su prošli na jedanaesterce. Jako puno njihovih igrača iz Akademije igra u prvoj momčadi koja je napravila ogroman uspjeh i ušla u polufinale Konferencijske lige. Jako su dobri i u juniorskoj konkurenciji, i bit će nam veliki izazov igrati protiv njih - rekao je trener Hajduka Marijan Budimir koji je od svoje momčadi stvorio stroj.

Sjajna vijest je što će na raspolaganju imati sve najbolje igrače, a među njima i kapetana Marka Capana koji je propustio polufinale protiv Milana zbog žutih kartona. Imao je i problema s ozljedom, ali uspio se oporaviti za povijesni dvoboj. 

Ženeva: Juniori Hajduka plasirali se u finale Lige prvaka mladih

Kako god završilo finale, neki od juniora pokazali su da su zaslužili priliku u prvoj momčadi. I to je najveći uspjeh. Pored preplaćenih stranaca koji su došli samo pokupiti lovu, zaslužili su to svojim pobjedničkim stavom, voljom i borbenošću kakva se u Hajduku godinama nije vidjela. Neka su juniori, ali su primjer seniorima kako treba Hajduk igrati. 

Luka Vušković i Rokas Pukštas najvrjedniji su eksponati Hajduka i već sada standardni prvotimci, no i ostali poput Jere Vrcića, Marka Capana, Borne Buljana, Roka Brajkovića... kucaju na vrata seniora.

Ženeva: Polufinalni susret Lige prvaka mladih između Hajduka i Milana

- AZ je dobra momčad, ali ćemo im se suprotstaviti i ostaviti srce na ternu. Sjajan je osjećaj biti prva hrvatska momčad koja je stigla do velikog UEFA-inog klupskog finala. Zaslužili smo to za sav posao koji smo obavili ove sezone, tako da idemo na naslov. Svi smo izuzetno ponosni na ovo postignuće, što smo učinili da svi u klubu budu ponosni na nas i što tako pozitivno predstavljamo Hajduk na europskoj nogometnoj sceni - rekao je Rokas Pukštas. 

Današnji dan u Ženevi nije povijesni samo za Hajduk, već za cijeli hrvatski nogomet. Hajduk je prva hrvatska momčad koja je stigla do finala klupskog natjecanja pod okriljem Uefe, budući da Kup velesajamskih gradova, kojeg je Dinamo osvojio 1967, nije bio pod ingerencijom Uefe.

Ženeva: Navijači na polufinalnom susretu Lige prvaka mladih između Hajduka i Milana

Utakmica generacije za juniore Hajduka i susret koji bi mnogima mogao odrediti karijeru. Za njih će na stadionu navijati i izbornik Hrvatske Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, a ovaj spektakl upriličit će i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, veliki navijač Hajduka u mladosti, kako se sam izjasnio. Idemo, tići, po taj trofej!

Gdje kupiti ulaznice?

Uefa je zbog velikog interesa navijača, prvenstveno Hajdukovih, završnicu prebacila iz stadiončića Colovray u Nyonu u Ženevu. Ulaznice za sve sektore stoje 15 franaka (1 franak približno je 1 euro), a za mlađe od 10 godina 1 franak.

Ulaznice se prodaju isključivo putem interneta OVDJE. Hajdukovi navijači bit će ponovno smješteni na istočnoj tribini, a fizičke prodaje ulaznica neće biti.

Kako do stadiona?

Inače, kupljena ulaznica vrijedi i za javni prijevoz u Ženevi, odnosno autobuse i tramvaje. Autobusna stanica najbliža stadionu je Genève-Stade (linije D i B34), a tramvajska Lancy-Bachet (linija 18, koja prometuje između željezničke stanice Geneva Cornavin i Lancy-Bachet). Vozni red autobusa i tramvaja možete provjeriti OVDJE.

Ako se ne odlučite za dolazak automobilima ili u vlastitom aranžmanu, na utakmicu možete i vlakom, no ulaznica za utakmicu tad ne pokriva trošak prijevoza. Najbliža željeznička stanica je Lancy-Bachet, a raspored vlakova možete pogledati OVDJE. Iz Hajduka mole sve navijače da koriste javni prijevoz jer je broj parkirnih mjesta oko stadiona ograničen.

Fan zona

Za Hajdukove navijače koji će prisustvovati finalnoj utakmici organizirana je "Fan zona" koja će biti smještena na južnoj strani stadiona, odmah pored ulaza za sektore namijenjene za navijače Bijelih. 

Fan zona za Hajdukove navijače se zove "Village du soir", nalazi se na adresi Route des Jeunes 24, 1212 Lancy, a bit će otvorena u ponedjeljak od 14 do 20 sati. Pristupiti joj se može vlakom sa stanice imena "Lancy - Bachet". 

Tko prenosi utakmicu?

Prava prijenosa za područje Hrvatske ima Arenasport koji će utakmicu emitirati na prvom kanalu od 18 sati. Osim toga, utakmicu u besplatnom prijenosu preko interneta možete pratiti putem platforme Uefa.tv i Hajduk Digital TV-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja