Obavijesti

Sport

Komentari 17

Veleslalom u Söldenu: Maze sezonu je otvorila pobjedom

Veleslalom u Söldenu: Maze  sezonu je otvorila pobjedom
1

Slovenska skijašica Tina Maze novu sezonu Svjetskog skijaškog kupa otvorila je pobjedom u veleslalomu u austrijskom Söldenu. Hrvatskih skijašica nije bilo

VIDEO

U prvoj utrci nove sezone Svjetskog kupa, veleslalomu skijašica u austrijskom Söldenu, najbolja je bila 29-godišnja Slovenka Tina Maze, koja je time došla do dvanaestog trijumfa u karijeri.

Vodila je Maze i nakon prve vožnje, a pobjedu je potvrdila u nastavku utrke, makar se nije iskazala tijekom drugog laufa. Naime, drugoplasirana i trećeplasirana iz prve vožnje, Tessa Worley i Viktoria Rebensburg, nisu završile drugu vožnju, pa je kao jedina prava konkurentica pred Slovenkom ostala domaća predstavnica Kathrin Zettel.

Maze je pred njom imala čak 1.59 sekunde bolje vrijeme, a do cilja je jedva sačuvala tu prednost. Ipak, ostalo je na kraju 42 stotinke prednosti i Maze je tako došla do devetog veleslalomskog uspjeha u karijeri. Inače, u Söldenu je slavila treći put u karijeri, a u tom mjestu je proslavila i premijernu pobjedu u karijeri 2003. godine.

Austrijsko skijanje je ostvarilo uspjeh ne samo u vidu drugog mjesta Zettel, već i trećega mlade Stephanie Köhle, dok je peta bila Anna Fenninger.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Recimo da se na otvarajućoj utrci nije proslavila Amerikanka Lindsey Vonn, koja brani naslov pobjednice Svjetskog kupa. Nakon dvanaestog mjesta u prvoj vožnji, tijekom druge je Vonn zapela za jedna vrata i pala. Čini se da je jako natukla šaku pri tom udarcu, jer se nakon pada čvrsto držala za bolno mjesto.

Svjetski kup, veleslalom u Söldenu:

1. Tina Maze (Slo) 2:31.41

2. Kathrin Zettel (Aut) +0.42

3. Stefanie Köhle (Aut) +1.71

4. Dominique Gisin (Švi) +1.91

5. Anna Fenninger (Aut) +2.41

...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu