Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tip dana: Almeria je trebala riješiti sve u prvom susretu...

Tip dana: Almeria je trebala riješiti sve u prvom susretu...
1

Almeria je bila puno bolja momčad i na Kanarskim otocima, međutim sudačke pogreške su ih spriječile u nastojanju da pobjedom naprave veliki korak k Primeri

VIDEO

Prva utakmica igrana na otoku kod Las Palmasa nije donijela niti jednoj momčadi osjetnu prednost. Završila je bez pobjednika rezultatom 1:1, no stvari na terenu jasno otkrivaju tko je tko u ovom dvoboju. Naime, Almeria je pogotkom na početku utakmice odmah dala do znanja kako ima ozbiljne namjere i kako se nije došla braniti. Dosta su toga dobroga pokazali u prvom poluvremenu te su trebali voditi i sa većom gol razlikom. Detalj zbog kojeg se i dan danas vuku repovi je došao pred kraj prvog dijela kada je branič Las Palmasa napravio prekršaj kao posljednji igrač obrane za što je dobio samo žuti karton, što je očita greška suca. No, Almeria je oštećena i za čisti jedanaesterac u nadoknadi vremena, ali niti tada sudac nije reagirao.

Uz očitu "krađu" od strane suca Iglesiasa, domaćin je "ostao" i bez prvog topnika lige, napadača Charlesa, koji je dobio udarac u gležanj te će do samoga početka utakmice biti pod velikim upitnikom. Garcia je posljednji trening zatvorio za javnost kako bi u miru pripremio ekipu, no zakinuo je novinare i za vijest o početnoj postavi, tako da se vrlo malo zna o tome tko će istrčati na travnjak. Poznato je kako sigurno neće igrati branič Silva kojeg nije bilo u prethodnih nekoliko utakmica.

Kakvo je razmišljanje trenera Garcije i što misli o uzvratu otkrio je novinarima:

-  U ovom trenutku ne postoji momčad koja je bolja od nas, kako fizički tako i psihički, no ne treba se zavaravati te očekivati kako će pobjeda doći sama od sebe. Rezultat iz prve utakmice je dobar, no ne smijemo se previše oslanjati na njega. Sada igramo na sve ili ništa i pogreške skupo koštaju. Ne možemo biti previše samouvjereni, jer smo radili greške u prvoj utakmici. No, dosta smo radili na tome, a i ovaj put imamo uz sebe i navijače tako da očekujem našu pobjedu. 

U gostujućem taboru mogu biti zadovoljni rezultatom prve utakmice, no ne i igrom koju su ponudili. Iako su stvorili nekoliko prilika opasnih po gol, najviše mogu zahvaliti sucu što su ostali neporaženi. Vidljivo je kako je duga sezona ostavila traga na igračima, jer ona prepoznatljiva igra kojom su lakoćom parirali protivnicima te ih nadigravali sada ne postoji. Trener Lobera ima očitih problema s pronalaskom raspoloženog napadača, jer je ponovno zakazala prednja linija. Istina, Thievy je uspio zabiti gol u prvoj utakmici, no slab je to učinak s obzirom na kakvu su nas igru naviknuli. Naime, to je tek treći u prethodnih šest utakmica, s tim da su Numanciji zabili dva.

Ipak, bez obzira na sve gosti u Almeriju dolaze s velikom dozom samopouzdanja i optimizma. Uvjereni su kako će izboriti finale.

- Ove smo sezone već jednom slavili u Almeriji, što jasno govori kako se možemo s njima nositi. Ovo je nova utakmica i sve što je bilo treba zanemariti. Letvica je postavljena visoko i sada se ide bez kalkulacija, više nema prilike za popravni. Uzbuđeni smo, no svjesni kako ovisimo sami o sebi - kazao je trener Lobera.

Na pitanje o mogućem izostanku domaćeg topnika Charlesa, prvog strijelca lige s 27 golova, Lobera je kazao:

- Uopće me ne zanima hoće li on igrati ili ne. Važan je on igrač i sigurno najbolji napadač ove sezone u Segundi, no ne igra on sam, nego igra kolektiv.

Igrački kadar kojim raspolaže Lobera je kompletan. Iako se u prvoj utakmici teže ozlijedio veznjak Santana, uvršten je na popis igrača koji konkuriraju za utakmicu. Niti gostujući strateg nije bio raspoložen za razgovor vezan za početnu postavu. Problemi s neučinkovitošću napadača su očiti te bi ponovno mogli vidjeti neku novu kombinaciju ili možda jednog isturenog igrača u vrhu.  

Prognoza: Almeria – Las Palmas tip: 1

Nakon što nisu uspjeli ostvariti direktan plasman u Primeru domaćin je ubacio u brzinu više te sve svoje frustracije iskalio u prvoj utakmici. Rezultat 1:1 ne otkriva pravu sliku onoga što smo vidjeli na terenu. Almeria je dominirala, no ispriječio se sudac sa svojim u najmanju ruku kontroverznim odlukama na njihovu veliku štetu. Dosta se prašine diglo zbog toga, no dojam je kako bi sve bilo riješeno u prvih 90 minuta, da je bilo pošteno suđenje. Domaćin je kvalitetnija ekipa, što su i potvrdili pred kraj regularnog dijela sezone protiv ekipa iz vrha te sam uvjeren kako će to danas i dokazati. Gosti nisu uvjerljivi u posljednje vrijeme, nedostaje svježine i učinkovitosti pred protivničkim vratima, na što nemaju adekvatan odgovor. Sve osim pobjede domaćina bi bilo veliko iznenađenje, jer ova momčad Almerije zaslužuje odlazak u Primeru.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao