Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tip dana: Čilić brani naslov, no Hewitt ovdje ima 40 pobjeda

Tip dana: Čilić brani naslov, no Hewitt ovdje ima 40 pobjeda
1

Marin je odlično pripremio igru za Berdycha i uspio je iskoristiti njegove slabosti, ali Hewitt je takvim tenisom bio prvi tenisač svijeta. dokazao da su godine samo broj

VIDEO

Berdych je ostavio možda i najbolji dojam od svih nositelja nakon prva dva kola, a Čilić je igrao pod pritiskom obrane bodova. Podsjetimo se da je i raskinuo suradnju s Bob Brettom, što je u njegovom slučaju bila velika odluka jer je godinama govorio da ne treba drugog čovjeka za trenera. Ponekad takve odluke djeluju pozitivno na igrača, kao šok terapija na pacijenta, a čini se da je Čilić taktički fantastično pročitao Berdycha.

U početku smo gledali izjednačeni tenis, kao dva boksača koja jedan drugog provjeravaju laganim udarcima. Udarci Čeha su bili snažniji, s manje oscilacija, ali na reternu je imao problema. Posebno na rijetkim break-loptama i čitanjem kick servisa koji je gotovo u pravilu išao na bekend stranu. No, dobitna formula Čilića je bila kraći slice koji bi Čeha navukao na mrežu i onda passing. Berdych ne može kvalitetno izvući niski slice, a na voleju nikad nije bio klasa kao s osnovne linije. Takva igra mu je donijela prvi set. Kasnije je sve išlo lakše. Samopouzdanje nije nestalo ni kad je izgubio prvi poen u tie-breaku drugog seta. Čehu je do kraja dao samo još tri poena. Velika Top 10 pobjeda za igrača koji je u London došao poljuljanog samopouzdanja.

- Igrao sam odlično, bar mislim tako. Često sam gubio od njega, ima snažnu igru s osnovne linije i dobro se snalazi na travi. Znao sam da moram dobro servirati i još važnije, igrati konzistentno. Uspio sam u tome, a ključno je bilo držati optimizam jer znam da je on mentalno vrlo jak. Jako sam sretan sa servisom i dobro je išlo. Igrao sam i parove, to je pomoglo, iako smo zbog kiše često morali čekati u svlačionici - komentirao je Čilić izdanje protiv Berdycha, a onda se okrenuo australskom veteranu:

- Moram se dobro pripremiti za njega. Dobio me je na Olimpijadi, a ovdje je pobijedio odlične igrače. Njegov stil je težak na travi jer mu loptice ostaju nisko, a to je idealno za Queens. On je defanzivan igrač i zato se moram dobro kretati, kao i servirati. To dvoje će biti ključno.

Malisse je trebao izbaciti Del Potra, imao je nekoliko velikih prilika za to. Iduće kolo je bila šetnja za Argentinca, ali Hewitt ima igru za travu, kao i Belgijanac, te vjeruje u sebe. To je bila dobitna kombinacija i Del Potro je ovaj put pao. Australac je dominirao u tri dijela meča. U prvom i trećem setu nije pružio ni break-loptu, dok je u drugom zastranio. Tad je dva puta izgubio servis, no važnije je reakcija u odlučujućem setu. Tad je izgubio samo četiri poena na servisu. Zato i je došao do jubilarne 40. pobjede u Queensu.

- Došao sam ovdje kako bi dobio što više mečeva prije Wimbledona. Mislim da sam igrao odlično, imao sam stvarno dobrih poena. Čak i kad sam gubio 4:0 u drugom setu, nisam napravio ništa loše, on je jednostavno igrao bolje - zadovoljno je komentirao Australac, a sad ga čeka branitelj naslova:

- Čilić će biti težak protivnik, ali sličnu situaciju sam imao u zadnja dva meča. Tako da imam dobru pripremu za Marina, iako nije slučajno prošle godine osvojio naslov. Svjestan sam toga.

Hewitt pokušava postati najstariji igrač na Touru s naslovom u Queensu. Ne smije ga se otpisati jer je tijekom karijere osvojio sedam naslova na travi, a ovih dana pokazuje da su godine samo broj. Kao i Haas u Njemačkoj. Čilić je Berdycha dobio taktikom, no protiv iskusnog lisca će morati igrati više na snagu, a manje na finese.

Prognoza: Hewitt Lleyton - Čilić Marin tip: Hewitt +2,5 gema

Dobro se sjećam susreta Čilića i Hewitta s Olimpijskih Igara. Australac je uvlačio Hrvata u dulje izmjene, a onda bi kraće ili mekše lopte napadao. Taktički ga je razbio, a Čilić je u dva seta napravio više od 20 neforsiranih grešaka. Queens više odgovara Hewittu jer tu loptice ostaju niže nego na Wimbledonu i Australac neće „pušiti“ kick servis na bekendu kako je to redovito radio Berdych. 

Hewitt je ovdje dobio Dimitrova, boljeg igrača na mreži od Čilića, Querreya koji je bolji na servisu i Del Potra, jačeg udarača od Čilića. O nekom umoru nema smisla pričati, a o tradiciji svakako jer Hewitt ovdje ima 40 pobjeda. Marin je jučer taktički nadigrao pomalo krutog Berdycha. Danas igra protiv iskusnog lisca koji ima idealnu igru za ovu podlogu, što će Čilića staviti u brojne problem.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...
24SATA NA FEŠTI NA AUTOCESTI

VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...

Nakon što su proslavili velika tri boda u svlačionici, dinamovci su se spremili i sjeli u autobus kojim su putovali u Zagreb. Putem su stali na odmorište Ravna gora gdje su proslavili pobjedu