Obavijesti

Sport

Komentari 4

TIP dana: New York Liberty kod kuće ne zna za poraz...

TIP dana: New York Liberty kod kuće ne zna za poraz...
1

Košarkašice Libertya slavile su na sve četiri ovosezonske domaće utakmice. Kako gošće dolaze bez tri članice startne petorke, očekuju nastavak tog pozitivnog niza

VIDEO

Košarkašice New York Libertyja ove sezone ne znaju za poraz na domaćem terenu. U svom Madison Square Gardenu dobile su sve četiri utakmice te su zahvaljujući tome drugoplasirana ekipa Istoka. U ovu utakmicu ulaze itekako odmorne, s obzirom na to da su posljednju utakmicu odigrale još prije devet dana. Tada su ponovno u 2. poluvremenu nadoknadile zaostatak i stigle do uvjerljive pobjede nad Connecticutom. 

U 1. poluvremenu zabile su samo 24, a u drugom čak 54 koševa. U potpunosti su zaustavile najbolju igračicu Suna Tinu Charles (samo 7 koševa uz šut 3/17). Bile su apsolutno dominantne u skoku (57-36) i zahvaljujući četiri raspoložene igračice, stigle su do vrijedne pobjede. Ponovno je najefikasnija bila Cappie Pondexter (20 koševa, 5 skokova, 4 asista i 3 uk.lopte). 

Leilani Mitchell je na putu do 16 koševa trice gađala 4/5, Kara Braxton je upisala double-double s 11 koševa i 13 skokova dok je Katie Smith s 10 koševa stigla na 2. mjesto all-time liste WNBA strijelaca, preskočivši legendarnog centra Lisu Leslie. Pondexter je 18 od svojih 20 koševa postigla u 2. poluvremenu natjeravši trenera Billa Laimbeera da izjavi:

- Kad Cappie krene postajemo specijalna ekipa. Bila je malo posramljena svojom igrom u 1. poluvremenu kad joj ništa nije išlo od ruke. Bila je odlučna da u drugom dijelu preuzme kontrolu utakmice i kada to odluči ne znam da li u ligi postoji igračica koja to radi bolje od nje.

Nažalost, u New Yorku su se oprostili od Cheryl Ford. Ova je bivša All-star igračica pokušala povratak pod bivšim trenerom Laimbeerom, no koljena jednostavno nisu izdržala te je protekli tjedan otpuštena.

- I mi i Cheryl imali smo velika očekivanja. No, koljeno jednostavno ne reagira kako bi trebalo i bojim se da je njena karijera završena - dodao je Laimbeer.

Kako su otprije zbog ozljede koljena ostale bez Essence Carson, košarkašice Libertya bit će prisiljene još više ovisiti o igri svoje vanjske linije predvođene Pondexter. Priliku da zadrže stopostotni učinak na domaćem terenu imaju večeras protiv ekipe San Antonija.

Teksašanke u New York dolaze nakon četiri poraza u nizu. Nakon katastrofe u Los Angelesu (-36), u petak su na domaćem terenu poražene od Seattlea. Iz igre su gađale odličnih 50,8%, no gošće su gađale 52,5%. Imale su 28 skokova, no gošće 30. Odigrale su sve u svemu dobru utakmicu, no gošće su bile za dlaku bolje. Imale su tri raspoložene igračice, Jiu Perkins s 21 košem, Danielle Robinson s 20 koševa, 5 skokova i 6 asista te Shameku Christon s 19 koševa. 

- Jako smo loše krenuli u utakmicu. Kasnije smo uhvatile napadački ritam, no problem je bio što smo dozvolile Seattleu da se raspuca i kasnije ih je bilo teško zaustaviti - riječi su trenera Silver Starsa Dana Hughesa.

Uz već prije odsutne najbolje igračice Sophiu Young i Becky Hammon, igrale su bez startnog centra Jayne Appel koja će zbog potresa mozga propustiti i ovu utakmicu. Bez ove trojke teško se mogu suprotstaviti ekipi Libertya koja na domaćem parketu uvijek pruža svoj maksimum.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Prognoza: New York – San Antonio, tip: 1

Košarkašice New Yorka izuzetno su uvjerljive na domaćem parketu gdje imaju skor 4-0. S druge strane neiskusna ekipa San Antonija bez dvije daleko najbolje igračice, Young i Hammon, na gostovanjima je na skoru 0-3. Kako gošćama večeras neće nastupiti ni startni centar Appel, uvjereni smo da će se oba niza nastaviti. Trener Libertyja Laimbeer ponovno će inzistirati na vrlo agresivnoj obrani, protiv koje se mlade igračice Silver Starsa neće najbolje snaći, dok će u napadu Cappie Pondexter iskoristiti svoje iskustvo i kvalitetu i odvesti Liberty do uvjerljive pobjede, vjerojatno i veće od 5 razlike koliko je standardna granica za hendikep.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...